Rovana Plumb: Există 300.000 de decizii definitive ale instanţei pentru restituirea taxei auto

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, luni, la Ploieşti, că există un număr de aproximativ 300.000 de decizii definitive ale instanţei pronunţate în favoarea cetăţenilor care au solicitat restituirea taxei de poluare.

‘Din păcate, din bugetul Fondului pentru Mediu constituit din veniturile prin colectarea taxelor, cea mai mare parte, 70% cel puţin, se duce către restituirea fostei taxe auto, restituire către cetăţeni. Pentru luna ianuarie, am avut încasări din înmatricularea maşinilor la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei şi am avut de restituit către cetăţeni o sumă în cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care, împreună cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie, trebuie să găsim acele soluţii prin care cetăţenii să îşi poată primi sumele declarate ca fiind luate în mod ilegal prin sistemul de justiţie’, a afirmat Rovana Plumb.

În acest context, ministrul a explicat că este foarte greu de spus dacă programul ‘Casa Verde’ va putea fi pornit.

‘Este foarte greu în momentul de faţă să putem spune dacă va porni sau nu Casa Verde, chiar dacă va porni, nu va fi doar pentru persoane fizice. Va trebui să se intre şi pentru persoane juridice’, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a participat, luni, la Ploieşti, la semnarea contractului de finanţare pentru proiectul ‘Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Prahova’, a cărui valoare este de peste 200 de milioane de lei.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. Dani spune

    Cand erati la opozitie se zicea ca este ilegala,va tinem minte cat ati mintit.Ati luat bani doar de la amariti si ati dat la alti cu relati.Rusinica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.