EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Cum arată versiunea modernă a caselor de sub pământ?

Propunerea arhitectului Bercy Chen pentru o versiune modernă a unei case tradiţionale construită sub pământ a fost materializată, scrie Treehugger.com.

În acele vremuri, un astfel de amplasament pentru casă era logic, deoarece se baza pe protecţia termică a pământului (având un acoperiş ecologic deasupra), pentru a atenua oscilaţiile mari de temperatură între zi şi noapte, între vară şi iarnă.

Arhitectul Bercy Chen şi-a propus să realizeze o versiune modernă a unei astfel de case tradiţionale construite sub pământ, şi, de curând, proiectul a fost finalizat.

“Reşedinţa Edgeland este localizată pe un teren dezafectat şi este o reinterpretare modernă a uneia dintre cele mai vechi tipologii de locuinţe din America de Nord, casa nativilor americani construită sub pământ, într-o groapă. «Casa din Groapă» profită de izolaţia pământului pentru a menţine confortul termic de-a lungul întregului an. Cu un acoperiş ecologic izolator şi o excavare în pământ de peste doi metri, locuinţa rămâne răcoroasă pe timpul verii şi călduroasă în sezonul de iarnă”, descrie arhitectul Chen proiectul său.

Locuinţa este împărţită în două pavilioane separate, pentru spaţii de locuit şi de dormit, şi necesită un contact direct cu elementele externe, pentru a face legătura de la o zonă la alta.

Acest proiect stabileşte noi standarde pentru sustenabilitate, prin amprenta de carbon mică şi prin trăsăturile mecanice integrate.

Casele construite sub pământ au fost început să apară peste tot în lume, din Germania şi până în Japonia. Se pare că a venit momentul revenirii în atenţia publicului a acestui tip de locuinţă.

[nggallery id=133]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata