Hunor Kelemen i-a oferit în dar lui Crin Antonescu un steag secuiesc

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, invitat vineri la Congresul PNL, i-a oferit în dar liderului liberal, Crin Antonescu, un steag secuiesc. Potrivit lui Hunor Kelemen, „războiul steagului secuiesc este un conflict artificial creat”.

„Este un simbol comunitar, cum veţi găsi multe alte asemănătoare în România, dar mai ales în toate ţările europene. Este bogăţia noastră comună, este bogăţia unui continent unde diversitatea, inclusiv diversitatea etnică a fost, este şi trebuie să rămână o valoare importantă. Aceasta este perspectiva mea, perspectiva respectului faţă de toate valorile tradiţionale prin care vom deveni mai puternici şi nu mai slabi, mai bogaţi şi nu mai săraci”, a afirmat liderul UDMR.

Citeste si:  ANSVSA: Ouăle provenite de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite merg direct spre industrializare

El a precizat că darul său, simbolic, ca şi cromatică se aseamănă foarte mult cu culorile Partidului Naţional Liberal.

„Este un dar simbolic şi un gest simbolic prin care aş vrea să transmitem un mesaj puternic pentru toată lumea. Suntem gata să stopăm acest conflict al steagului secuiesc. Să transmitem prin gestul nostru un mesaj clar că suntem cu toţii oameni normali şi nu credem că societatea noastră, ţara noastră, ar avea ceva de câştigat din astfel de acţiuni, din ură, din dezbinare”, a spus preşedintele UDMR.

Citeste si:  Programul de redresare al televiziunii publice, în atenţia Comisiilor de Cultură ale Parlamentului

Crin Antonescu, care i-a mulţumit colegului său parlamentar din Opoziţie, a afirmat că steagul este bine-venit atât timp cât stă în braţele lor şi nu pe instituţiile oficiale ale statului român.

„Mulţumesc. Mulţumesc foarte mult. Sunt culori frumoase. Sunt culori minunate: galben şi albastru. O clipă am crezut că vreţi să-mi oferiţi un steag săsesc. Dar este este binevenit şi acesta atâta timp cât stă în braţele dumneavoastră sau în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale din statul român”, a punctat preşedintele PNL.

Citeste si:  Taxa pe pârloagă se aplică şi proprietarilor de păşuni şi pajişti
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close