EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Cartea unui fost alcoolic: Recuperarea de pe urma unei dependenţe severe este posibilă

– Un fost dependent de droguri şi de alcool, şi un campion al reabilitării, îndeamnă oamenii să nu renunţe niciodată la speranţa că o persoană dependentă se poate recupera, indiferent de cât de gravă este situaţia sa, relatează Medicalnewstoday.com.

Ian Young se descrie pe sine simplu:  “eram un fost alcoolic, şi dependent de droguri în acelaşi timp, care considera că se află întotdeauna cu un pas în faţa legii. Însă, într-un final, chiar şi cei mai puternici cad!”. În ultima sa carte, “Nu este vorba despre mine!”, Ian descrie incredibila sa călătorie către recuperare, furnizând în acelaşi timp şi un ghid practic pentru oricine este afectat de efectele devastatoare ale unei dependenţe.

“Având în vedere durerea şi suferinţa îndurată, ajungem într-un punct în care suntem dispuşi să facem aproape orice pentru a ne învinge obiceiurile dăunătoare. În cele din urmă, am realizat că alegerile pe care le făceam mă omorau”, spune Ian, care şi-a trăit cea mai grea parte a suferinţei sale la Londra, dependent de droguri puternice şi îndepărtat de familie şi prieteni.

După 13 ani de dependenţă cronică de droguri, alcoolism, de lipsă de adăpost şi şomaj, Ian pe care îl vedem astăzi este de nerecunoscut. Acesta este fondatorul a două unităţi importante de reabilitare din Europa şi al instituţiei Sober Services Ltd., o altă organizaţie dinamică şi influentă care combate dependenţa. Prin eforturile sale, acesta a schimbat deja, într-un mod pozitiv, vieţile a mii de persoane dependente şi a familiilor lor.

În primul rând, mi-am făcut o promisiune mie şi am reuşit astfel să fac lucrurile să funcţioneze. Dacă pot să transmit acest mesaj către persoanele care sunt speriate de o schimbare atât de radicală în viaţa lor, atunci voi fi o persoană şi mai fericită”, spune Ian.

Ian îşi propune să îi ajute pe cei care s-au recuperat, sau care de abia încep procesul de recuperare, să rămână pe acest drum, să rămână inspiraţi şi să continue să meargă în direcţia corectă. De asemenea, Ian îşi doreşte să ajute membrii familiilor să înţeleagă procesul de recuperare şi să aibă o perspectivă mai clară asupra tipului de ajutor care este disponibil pentru familiile care sunt distruse de dependenţe şi alcoolism.

“Acest proces a fost dezvoltat ca un răspuns direct la propriile experienţe, iar cartea nu este numai despre procesul în sine, dar şi despre călătoria pe care am făcut-o pentru a ajunge acolo. Această carte este viaţa mea, călătoria mea, cu toate lucrurile rele, bune şi urâte. Serveşte ca o reamintire a ajutorului care există chiar în faţa uşii tale. În cele din urmă, indiferent de ceea ce spun eu sau oricine altcineva, doar un dependent are puterea de a face alegerea care să îi salveze viaţa”, spune Ian.

Citește și
1 Comentariu
  1. Aron spune

    Unde gasesc cartea ?
    Cum se numeste ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata