Emil Boc exclude o candidatură a sa pentru şefia PDL; Elena Băsescu o susţine pe Elena Udrea

– Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a reiterat sâmbătă, 23 februarie 2013, că nu va candida pentru o funcţie în structura de conducere a partidului, în timp ce europarlamentarul democrat-liberal Elena Băsescu a precizat că o va susţine pe Elena Udrea pentru şefia formaţiunii.

„Sunt propuneri rezonabile, trebuie analizate cu discernământ. Şi eu mă pronunţ pentru o participare cât mai largă a aleşilor locali. Sunt convins că nu vor putea participa toţi aleşii locali, căci sunt peste 12.000, dar o participare masivă a tot ce înseamnă primari, consilieri locali şi judeţeni eu cred că este benefică pentru partid în momentul acesta, când trebuie să dea legitimitate unei noi conduceri. Eu cred că şi un număr de 5.000 poate fi în regulă, cu condiţia ca acolo aleşii locali să aibă majoritate”, a declarat Boc, în legătură cu propunerile privind organizarea convenţiei din martie cu prezenţa a peste 5.000 de delegaţi.

Citeste si:  Au fost reţinuţi în Argeş 35 de suspecţi în dosarul de contrabandă cu ţigări în care sunt cercetate 71 de persoane

Cât priveşte acuzaţiile referitoare la faptul că alegerile din partid din 2011 ar fi fost „măsluite”, edilul oraşului Cluj-Napoca a susţinut că atunci a fost vorba despre alegeri democratice şi că fiecare dintre cei care au votat a fost suveran în faţa urnei de vot.

„A fost o competiţie deschisă, la vedere. Eu cred că numai cine nu este cu bună-credinţă la partid poate spune acest lucru. La urna de vot fiecare este suveran, este el şi buletinul. A face lobby este o chestiune firească. Resping categoric orice acuzaţie de acest fel, că ar fi putut fi măsluit ca rezultate”, a afirmat fostul preşedinte al PDL.

Boc a reiterat faptul că exclude o eventuală candidatură a sa pentru o funcţie în partid.

Citeste si:  România nu îşi poate permite să plătească majorarea salariilor profesorilor cu 50%

„Am spus foarte clar, răspicat şi fără echivoc: nu voi candida la funcţia de preşedinte al PDL. Nu voi candida la nicio funcţie la acest congres”, a precizat el.

La rândul său, europarlamentarul PDL Elena Băsescu a declarat că o va susţine pe Elena Udrea în lupta pentru şefia partidului.

„Nu a fost greu să iau o hotărâre, deoarece, din punctul meu de vedere, se simte nevoia unei schimbări de generaţii, atât la nivelul central al conducerii, cât şi la nivelul delegaţiei de europarlamentari. De aceea, voi susţine moţiunea care va avea forţa să întinerească, să modernizeze şi să reformeze acest partid. În mod sigur, moţiunea doamnei Elena Udrea, pentru că este o persoană foarte energică, este o combativă, este o luptătoare, este o persoană din generaţia mea. (…) Cum am un singur vot, o voi susţine pe Elena Udrea. Am fost susţinută de Elena Udrea la europarlamentare, este de datoria mea să o susţin acum, când candidează ea”, a spus Elena Băsescu.

Citeste si:  Casele mici, pe roţi, întreţinute cu costuri minime

Ea a apreciat că este binevenită o a treia moţiune la alegerile din martie pentru şefia partidului, în afară de cea a lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea, eventual din partea aşa-zişilor reformişti. Elena Băsescu a precizat că nu va candida pentru nicio funcţie de conducere în PDL, deoarece activitatea de la Bruxelles nu-i permite acest lucru.

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului se desfăşoară lucrările Consiliului Naţional de Coordonare al PDL în care urmează să se voteze data Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului şi numărul de delegaţi care vor fi prezenţi la CNE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close