EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Carnea găsită în lacul Tarniţa este de cal. Se fac controale la toţi procesatorii din judeţul Cluj

Controale la sânge la toţi procesatorii de carne din judeţul Cluj. Asta a cerut prefectul după ce aseară o tonă de carne congelată a fost descoperită pe malul şi în lacul Tarniţa, notează tvrnews.ro

Carnea găsită în lacul Tarniţa este de cal, aşa arată rezultatul primelor analize.

Medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj au luat probe din toţi sacii în care a fost încărcată carnea şi spun că aceasta nu intrase în descompunere.

Peste 900 de kilograme de carne au fost încărcate în 40 de saci din care au fost prelevate 2 seturi de probe care vor fi trimise la Bucureşti, la un laborator special. Medicii veterinari clujeni au făcut o primă analiză a mostrelor.

„Din investigaţiile noastre, pe baza aspectului, structura fibrei, aspectul grăsimii, consistenţa acesteia subscriu pentru carne de cal”, spune Marian Mihaiu, şeful Laboratului Sanitar-Veterinar Cluj.

Acum suspiciunile se extind şi în afara Clujului, din cauză că în judeţ nu este înregistrat niciun abator sau procesator de carne de cal.

Controale la sânge la toţi procesatorii de carne din judeţul Cluj. Asta a cerut prefectul după ce aseară o tonă de carne congelată a fost descoperită pe malul şi în lacul Tarniţa.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan: „Cei de la DSV Cluj răspund cu propriile lor poziţii de conducere sau cu locuri de muncă dacă vor încerca să ascundă adevărul. Mai sunt câte unii care încearcă să facă compromisuri. Ei, cu aceia avem noi război deschis”.

Cei 40 de saci cu carne au fost duşi la un crematoriu din Dej, unde produsul va fi incinerat. Poliţiştii au început o anchetă ca să identifice firma care a aruncat pungile cu carne congelată.

Un pescar a văzut coletele cu carne congelată şi a anunţat poliţia. În zonă au ajuns imediat autorităţile. În ajutorul angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au fost chemaţi scafandrii, să scoată carnea din lac.

„Această carne va fi depozitată la Direcţia Veterinară, se va face o expertiză, se vor recolta probe şi se va face determinare de specie”, a declarat Nicolae Pvariu, director DSV Cluj.

Lacul Tarniţa alimentează cu apă municipiul Cluj-Napoca, aşa că au fost prelevate probe şi din apă.

Clujenii care au case de vacanţă pe malul lacului Tarniţa spun că problema poluării lacului rămâne de actualitate, dar că asemenea grozăvie n-au mai văzut până acum.

Poliţiştii au început o anchetă pentru identificarea firmei care a aruncat pungile cu carne congelată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata