EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Antonescu, despre scrisoarea preşedintelui: Este regretabil că Traian Băsescu se comportă ca un mic politician

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, cataloghează drept „nepotrivite” cerinţele preşedintelui Traian Băsescu din scrisoarea trimisă lui şi premierului Victor Ponta, punctând că şeful statului se comportă „ca un mic politician”.

Întrebat cu privire la cerinţele lui Traian Băsescu din scrisoarea trimisă atât lui cât şi premierului, Crin Antonescu a afirmat, marţi, că acestea sunt „nepotrivite” şi că nu ţin nici de atribuţiile preşedintelui Senatului, nici de cele ale şefului Executivului şi nici de cele ale preşedintelui.

„În conformitate cu Constituţia, a spus-o şi premierul Ponta, şi alcătuirea echipei guvernamentale şi învestirea echipei guvernamentale sunt nişte lucruri care ţin de premierul desemnat, de Parlament şi de respectarea legii. Cred că scrisoarea preşedintelui nu are niciun alt scop şi niciun alt efect decât acela al unui joc de imagine, unui joc politicianist, pe spaţiu mic, aici la noi, cum ne-am obişnuit de atâta vreme. Este regretabil că un om care, mă refer la domnul Băsescu, din postura de preşedinte, a vorbit mereu de undeva de deasupra despre politicieni care fac şi nu fac, care dreg şi nu dreg, se comportă şi cu acest prilej ca un mic politician”, a adăugat Crin Antonescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Crin Antonescu a anunţat sâmbătă că preşedintele Traian Băsescu le-a trimis o scrisoare lui şi premierului.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat luni că nu este de acord cu toate condiţiile pe care i le solicită preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la revocarea miniştrilor care au dosare penale şi la corelarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu acceptarea României în Spaţiul Schengen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata