Victor Ponta: Principalul adversar al aderării României la spaţiul Schengen devine chiar preşedintele Băsescu

Principalul adversar al aderării României la Spaţiul Schengen devine chiar preşedintele Traian Băsescu, a declarat marţi premierul Victor Ponta.

În opinia sa, Traian Băsescu este singurul român care se bucură că România nu intră în Schengen.

„Ceea ce pot să constat este că principalul adversar al aderării României la Schengen devine chiar preşedintele Băsescu. El este cel care îşi doreşte cel mai tare să nu mai intrăm în Schengen şi văd că în fiecare zi găseşte motive, eventual pe care le sugerează partenerilor noştri europeni, de ce să nu fim primiţi în Schengen. În timp ce eu merg şi vorbesc cu şefii de guvern şi am din partea lor declaraţii publice de susţinere, în timp ce, şi am salutat faptul că domnul preşedinte Antonescu a mers la Haga, în timp ce ministrul de Externe şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului fac eforturi diplomatice pentru a îndeplini acest obiectiv, preşedintele tot caută motive să nu fim primiţi”, a afirmat Victor Ponta, pe Aeroportul Otopeni, la întoarcerea din vizita efectuată la Copenhaga.

Citeste si:  Cine sunt "donatorii individuali" care finanţează Al Qaida?

El a spus că, după momentul „extrem de prost” în care preşedintele a reprezentat România la Consiliul European şi a obţinut „între ghilimele” cea mai mare tăiere de fonduri aplicabilă vreunei ţări, nu înţelege atitudinea negativă a lui Băsescu. „Dar, trăim cu ea”, a afirmat Victor Ponta.

„Să comentez ce spune preşedintele, care, de obicei, neavând treabă, face declaraţii, nu intră acest lucru (în atribuţiile de premier – n.r.). Eu sunt cu munca, dânsul cu băgat strâmbe, dar mă descurc, m-am obişnuit deja. Dl preşedinte Băsescu nu este singurul care bagă beţe în roate, sunt şi alţii. Nu mă interesează jignirile dlui Băsescu, de ceva timp. De la faimoasele epitete pe care vi le amintiţi, pe mine nu mă poate jigni dl Băsescu”, a susţinut premierul.

Citeste si:  Secuime: Strada Horea, Cloşca şi Crişan a devenit Dealul Attila

Victor Ponta a subliniat că argumentele ca România să nu fie primită în Schengen sunt oferite tocmai de cel care ar trebui, alături de şeful Executivului, să facă demersuri pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit.

„Am văzut că e foarte nefericit că am deblocat POSDRU şi că am reuşit să facem plăţi. Domnia sa poate şi-ar fi dorit să nu deblocăm POSDRU şi să nu dăm oamenilor banii. E un fel aşa, de… când stai în tribună şi te bucuri de orice rău al celor care sunt pe teren, însă obligaţia mea faţă de cei care ne-au votat şi care ne-au acordat votul de încredere în Parlament este de a merge mai departe şi de a îndeplini.

Citeste si:  Fraudă prin intermediul unui mesaj care circulă pe net: “Statul rambursează 500 de lei din impozit”

Am deblocat şi fonduri europene, o să reuşim la un moment dat, în ciuda opoziţiei dlui preşedinte, să intrăm şi în Schengen, trebuie să ne realizăm toate obiectivele naţionale şi îmi pare rău dacă n-am fost primiţi în Schengen pe vremea când era doar dl preşedinte Băsescu şi Guvernul Boc, acum nu cred că trebuie să se bucure că avem acelaşi necaz. Însă, repet, m-am întâlnit cu prim-miniştri europeni, cu care am vorbit despre intrarea în Schengen şi niciunul dintre ei nu a oferit argumentele pe care le oferă preşedintele Băsescu ca să nu fim primiţi. Adică argumentele ca să nu fim primiţi în Schengen sunt oferite tocmai de cel care ar trebui, alături de mine, să facă demersuri pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit”, a subliniat premierul.

Citește și
3 Comentarii
  1. boss spune

    ponta asta e un nesimit .tot ce nu pot ei sa faca e vina lui basescu.cat cred ei ca o sa mai prosteasca populatia cu denigrarile astea comuniste.sant niste incompetenti si el si antonescu.decand sant la guv. nu au facut altceva decat sa minta si sa dezinformeze.o sa vedem ce o sa faca cand fraierii care iau votat or sa isidea seama ca de fapt au fost prostiti pe fata .aceasta ,clica,expresia favorita a KGB-istului de iliescu care se numeste usl nu ii intereseaza bunastarea cetatenilor ci doar a lor.o sa vedeti unde o sa ajungem cu astia.

  2. ATITUDINE ... spune

    tipic romaneasca. Unul HAIS si altul CEA ….Ce conteaza ca la mijloc e vorba de o TARA si un POPOR !!??? Sunt ani de zile de cand Romania e intr-un con de umbra (diplomatic , vorbind ) mai mult , Vestul percepe tara asta ca „locul unde nu se intampla NIMIC bun” … Cine sunt vinovatii ? Cine a avut-si are- atributii in politica externa !!!!…

  3. marius spune

    boss esti un pic cam basist sper sa iasa NASTASE si sa intre base

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata