EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,47 RON
(-0.19%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.12%)

K.Iohannis: Traian Băsescu, un preşedinte care niciodată nu a fost obiectiv, independent şi deasupra intereselor de partid

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu este un „preşedinte părtinitor”, care „niciodată nu a fost obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice”.

„A plecat vreodată din politică? A fost vreodată acel preşedinte obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice? Niciodată. Tot timpul a fost părtinitor. Tot timpul a ţinut partea PDL, ba chiar a ţinut un fel de guvern marionetă, a jucat rolul opoziţiei când a venit USL la putere. A fost tot timpul în politică şi acolo va rămâne”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că nu a fost surprins de recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu, care a anunţat că nu se va retrage din politică.

„Pe mine nu m-a surprins, cred că pe nimeni nu a surprins. Eu recunosc, că pe mine m-a surprins suprinderea unor comentatori”, a spus Iohannis.

Conform acestuia, relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu s-a răcit în ultimii ani. Spre deosebire de alte situaţii în care preşedintele Traian Băsescu fie a venit la Sibiu, fie l-a sunat pe Iohannis, când primarul sibian a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL, nu l-a mai contactat. Iohannis a spus că s-a aşteptat să nu fie sunat de Traian Băsescu, după Congresul PNL.

Spre deosebire de preşedintele Băsescu, premierul Victor Ponta l-a sunat şi l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru intrarea în PNL. Iohannis a mărturisit că premierul Ponta, lider naţional al PSD, a ştiut că primarul Sibiului va deveni liberal.

„Primul-ministru m-a sunat, dar preşedintele, nu. (Premierul n.r.) m-a felicitat, i-am mulţumit, am discutat politică prin telefon. Da, ştia că urmează să fiu membru PNL. Cred că a bănuit bine (şi că voi fi ales prim-vicepreşedinte – n.r.)”, a explicat Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata