EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Peste 25 000 de turişti români ajung anual pe Coasta de Azur

Statisticile statului francez arată că un român s-a cazat, în medie, doar trei nopţi pe Coasta de Azur şi a cheltuit doar 225 de euro. Asta demonstrează faptul că, oricât de scumpă ar fi această regiune din punct de vedere imobiliar, din punct de vedere turistic este accesibilă, scrie tvrnews.ro.

Peste 25 000 de turişti români ajung anual pe exclusivista Coastă de Azur franceză. Dintre aceştia, un sfert e reprezentat de rudele românilor cu bani care locuiesc acolo. Ceilalţi, sunt români cu venituri peste medie, dar nu din cale afară de înstăriţi. Coasta de Azur este, de fapt, o zonă exclusivistă doar pentru cei care vor să locuiască în Monaco sau în alte oraşe de pe Rivieră.

Pentru turişti, cazarea şi transportul pe Coasta de Azur nu costă mai mult decât în Egipt sau în Tunisia. Iar cum în Egipt şi în Tunisia străzile sunt pline de revoluţionari de vreo doi ani, românii care mergeau acolo s-au reorientat spre Coasta de Azur sau Dubai.

Românii care ajung pe Coasta de Azur sunt împărţiţi în câteva mari categorii. 1.000 de români bogaţi au case de vacanţă sau chiar domiciliul stabil acolo. La ei vin, anual, în vizită, alţi 6.000 de români, prieteni, rude sau parteneri de afaceri.

Însă cei mai mulţi, 20.000 la număr, sunt turişti români care pur şi simplu îşi fac vacanţa pe Coasta de Azur.

Aceste date apar în statisticile oficialilor francezi, statistici citate de Mediafax. În total, aceştia au avut 60.000 de înoptări în ultimul an şi au lăsat în urmă 4,5 milioane de euro.

Pare mult? Ei bine, nu e. Un calcul simplu arată că un român s-a cazat, în medie, doar trei nopţi pe Coasta de Azur şi a cheltuit doar 225 de euro.

Asta demonstrează faptul că, oricât de scumpă ar fi această regiune din punct de vedere imobiliar, din punct de vedere turistic este accesibilă. Nu au fost luate în calcul şi biletele de avion, care ridică preţul unei vacanţe pe Coasta de Azur cu câteva sute de euro, în funcţie de operatorul de zbor. Chiar şi aşa, un sejur în această regiune este mai ieftin decât în Dubai sau în alte regiuni de la Mediterană.

Iar faptul că turiştii români care ajung pe Coasta de Azur nu sunt milionari excentrici se vede şi în ceea ce fac ei acolo. Doar 7% spun că vizitează cele 17 cazinouri din zonă. Restul, fie fac plajă, fie vizitează monumentele, muzeele şi obiectivele turistice, arată rezultatele unui sondaj făcut de autorităţile franceze în rândul turiştilor români.

Deşi Coasta de Azur se confundă de multe ori cu principatul Monaco sau cu Cannes, cei mai mulţi turişti români, aproape 55%, ajung la Nissa, cel mai mare oraş al regiunii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata