În ultima postare pe Twitter, Papa Benedict al XVI-lea le mulţumeşte credincioşilor pentru iubirea lor

‘Vă mulţumesc pentru iubirea şi sprijinul vostru. Fie să reuşiţi să trăiţi mereu bucuria de a-l aşeza pe Hristos în centrul vieţii voastre’. Acesta este ultimul mesaj publicat joi de Papa Benedict al XVI-lea pe contul său de Twitter, @pontifex, înainte să părăsească Vaticanul la bordul unui elicopter, consemnează agenţia EFE.

Cu o zi în urmă, Benedict al XVI-lea a scris penultima sa postare pe Twitter, în care i-a îndemnat pe credincioşi să simtă bucuria de a fi creştini. ‘Doresc ca fiecare dintre voi să simtă bucuria de a fi creştin, de a se simţi iubit de Dumnezeu, care ni l-a trimis pe Fiul său’, a scris el după audienţa publică de miercuri, desfăşurată în Piaţa Sfântul Petru, ultima prezenţă publică din Pontificatul său, la care au asistat circa 200.000 de persoane.

Cât despre contul @pontifex, secretarul Consiliului Pontifical pentru Comunicare Socială, Paul Tighe, a declarat joi că acesta a fost creat pentru a fi folosit exclusiv de Papa Benedict al XVI-lea şi va rămâne inactiv până la alegerea noului Papă. Tighe a precizat că @pontifex va rămâne disponibil pentru noul Papă, dacă acesta va dori să-l folosească.

Şi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat în aceeaşi zi în faţa presei că acest cont de Twitter va putea fi folosit şi de viitorul Suveran Pontif.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.