Laura Georgescu: Legislaţia CNA nu se va înăspri, ne vom face noi foarte răi cu meseria noastră

Legislaţia CNA nu se va înăspri, a declarat vineri preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, după dezbaterea cu tema „Audiovizualul între ficţiune şi realitate” de la Palatul Parlamentului.

”Ne vom face noi foarte răi cu meseria noastră”, a adăugat Georgescu.

Preşedintele CNA a precizat, de asemenea, că petiţia online privind interzicerea difuzării la televiziuni a violenţei în şcoli între elevi a strâns 24.000 de semnături.

Laura Georgescu a anunţat că în şedinţa CNA de marţea viitoare se va discuta despre modul în care se măsoară audienţele în audiovizual.

La dezbaterea de la Palatul Parlamentului reprezentanţii CNA au propus presei o declaraţie comună privind stabilirea acordului-cadru de coordonare a acţiunilor în domeniul audiovizualului în perioada 2013-2016.

„Dreptul la libertatea de exprimare nu reprezintă un drept absolut. Amestecul în viaţa privată este permis atunci când interesul public de a afla informaţia prevalează. (…) Radiodifuzorii trebuie să acţioneze în interesul superior al minorului. Dreptul minorului la respectarea vieţii private şi la propria imagine prevalează în faţa necesităţii de informare cu atât mai mult în cazul minorului aflat în situaţii dificile. Condiţiile de participare a minorului la un program audiovizual trebuie să ţină seama de sensibilitatea şi vulnerabilitatea specifice vârstei în general şi de personalitatea minorului în particular”, se arată în declaraţia propusă mass-media.

Potrivit sursei citate, prezenţa violenţei în programele audiovizuale trebuie să fie justificată editorial, iar publicul trebuie avertizat înainte de difuzarea unor imagini şocante, a unor scene de violenţă sau cu impact emoţional negativ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.