Laura Oprean (DNA): În câteva zile, vom comunica motivele de recurs în cazul Adrian Năstase

0

Direcţia Naţională Anticorupţie va comunica în câteva zile instanţei de judecată motivele pentru care a fost declarat recurs în dosarul eliberării condiţionate din închisoare a fostului premier Adrian Năstase.

„Nu este un termen dat de lege, dar în astfel de cauze motivarea se face cu celeritate. În câteva zile, vom comunica motivele de recurs”, a declarat joi procurorul-şef interimar al DNA, Laura Oprean, răspunzând unei întrebări puse de ziarişti la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul 2012.

Pe 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis eliberarea condiţionată din închisoare a fostului premier, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, însă recursul nu se poate judeca la Tribunalul Bucureşti până ce DNA nu comunică motivele pentru care a atacat decizia judecătoriei.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie în cazul lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul premier, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.