„Toată lumea din familia noastră” – nouă nominalizări la Premiile Gopo

Filmul regizorului Radu Jude „Toată lumea din familia noastră” a primit nominalizări la nouă categorii ale Premiilor Gopo, printre care pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor.

Potrivit unui comunicat Parada Film remis joi , actorul Şerban Pavlu a fost nominalizat de juriu la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Gabriel Spahiu – pentru Cel mai bun actor în rol secundar, iar actriţele Mihaela Sîrbu şi Tamara Buciuceanu-Botez au fost nominalizate la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar.

„Toată lumea din familia noastră” are şi unul dintre cele mai bune scenarii dintre cele lansate pe ecrane în 2012, Radu Jude şi Corina Sabău fiind votaţi la categoria Cel mai bun scenariu. Filmul a intrat şi în cursa pentru statueta oferită pentru Cel mai bun sunet – semnat de Simone Galavazi şi Dana Bunescu – şi Cele mai bune costume, realizate de Augustina Stanciu.

„Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a actorilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Pelicula a fost proiectată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012.

„Toată lumea din familia noastră” a obţinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or şi Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi Premiul pentru regie, plus Premiul Publicului la B-EST IFF. În octombrie 2012, a fost proiectat la cea de-a 56-a ediţie a festivalului BFI Londra iar noiembrie, la cea de-a 26-a ediţie a AFI Fest, din Los Angeles.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor, câştigătoare a numeroase premii, „Lampa cu căciulă” şi „Alexandra”. Lungmetrajul său de debut, „Cea mai fericită fată din lume”, a câştigat premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF şi Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România) şi este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.