EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Trebuie o soluţie ca preşedintele şi premierul să aibă avion pentru deplasări oficiale dar cu costuri reduse, declară Victor Ponta

0

Premierul Victor Ponta a susţinut joi că trebuie identificată o soluţie ca atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu, să aibă asigurat un avion pentru deplasări în străinătate, dar cu nişte costuri de mentenanţă mai mici.

„Ştiu şi eu de costul acela de şapte milioane de dolari. Problema este că acum la TAROM este un management privat, care nu mai e sub controlul Ministerului Transporturilor şi atunci managerul privat ia măsuri pentru eficientizarea companiei. Şi că eu cred sincer că în perioada următoare trebuie să găsim o soluţie absolut normală ca preşedintele României, până la urmă şi primul-ministru, să aibă un avion cu care să se deplaseze la întâlnirile oficiale. Nu e vorba că se duce în plimbări, e vorba că se duce la Bruxelles, la Paris, în America, unde are treabă”, a spus Ponta, la România TV.

Pe de altă parte, el a afirmat că, în condiţiile actuale, mentenanţa avionului este costisitoare şi a susţinut că trebuie identificată o soluţie pentru a reduce costurile.

„Poate că o să găsim împreună o altă soluţie. Nu e vorba aici că-i luăm avionul domnului Băsescu. Eu cred că preşedintele României – indiferent cum îl cheamă – trebuie să aibă un avion cu care să se deplaseze, dar fiind vorba de costuri, haideţi să găsim o soluţie să avem costuri cât mai mici şi un confort şi o siguranţă cât mai mari”, a spus Ponta.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, că managementul privat de la TAROM va decide în ceea ce priveşte aeronava prezidenţială, care are costuri anuale de mentenanţă de şapte milioane de dolari.

‘Managementul de la TAROM, mai exact Consiliul de Administraţie, va analiza situaţia aeronavei prezidenţiale, aeronavă care are costuri de mentenanţă de şapte milioane dolari pe an. Am propus şi eu o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii, dar încă nu o pot spune până la decizia ce va fi luată de conducerea TAROM’, a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că oficiali ai Ministerului Transporturilor şi ai Administraţiei Prezidenţiale vor începe discuţii pe această temă şi a subliniat că probabil nu se va putea întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece ‘nu cred că mă primeşte’.

La o întrebare din partea presei, ministrul a răspuns că, în cazul în care la Cotroceni va veni o altă persoană, îşi menţine ‘chiar 100%’ opinia în cazul aeronavei Airbuss 310.

Relu Fenechiu a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că speră să se reuşească reducerea pierderilor TAROM, una dintre măsurile în acest sens fiind vânzarea aeronavei prezidenţiale.

‘Sper din toată inima să reuşim să reducem pierderile, pentru că, în prezent, TAROM pierde 50 de milioane de euro pe an. Unul dintre modurile în care vrem să reducem pierderile, de exemplu, este să vindem avionul prezidenţial, care costă şapte milioane dolari pe an numai pentru întreţinere’, a spus Fenechiu.

Aeronava prezidenţială este unul dintre cele două avioane Airbus A310 aflate în flota TAROM. Compania achită costurile anuale de mentenanţă pentru cele două aeronave, cea de-a doua fiind folosită în curse comerciale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.