Venezuela: Hugo Chavez „luptă pentru viaţa sa”, potrivit vicepreşedintelui Maduro

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, internat într-un spital din Caracas în urma unei operaţii de cancer, continuă ‘să lupte pentru viaţa sa’, a afirmat joi vicepreşedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

‘Comandantul nostru este bolnav pentru că şi-a consacrat toată viaţa celor care nu posedă nimic’, a declarat Maduro, recunoscând că Hugo Chavez ‘luptă pentru sănătatea sa, pentru viaţa sa şi noi îl însoţim’.

‘Ştiţi de ce şi-a neglijat sănătatea? Pentru că s-a consacrat în întregime, trup şi suflet, uitând toate obligaţiile faţă de el însuşi, ca să dea poporului o patrie, să le dea un loc de muncă, viaţă, locuinţă, sănătate, hrană, educaţie celor care nu au. Este adevărul adevărat’, a mai spus vicepreşedintele, succesor desemnat al şefului statului, în cadrul unei emisiuni a postului naţional de televiziune VTV.

Bolnav de cancer, preşedintele Chavez a fost operat de patru ori din iunie 2011. Plecat în Cuba la 10 decembrie, el a rămas spitalizat la Havana aproximativ două luni, după care, în urmă cu circa zece zile, şi-a anunţat prin surprindere întoarcerea în Venezuela. În prezent, el se află sub tratament într-un spital militar din Caracas.

Între timp, contul său Twitter, unde şi-a anunţat revenirea, a rămas mut şi nu a fost publicată nicio fotografie.

Guvernul a relansat săptămâna trecută îngrijorarea în legătură cu adevărata stare de sănătate a preşedintelui, evocând pentru prima dată evoluţia ‘nefavorabilă’ a insuficienţei respiratorii de care suferă Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, după operaţia de la 11 decembrie.

Executivul venezuelean susţine că şeful statului se află în continuare la conducere şi că, de pe patul spitalului, ţine legătura prin scris cu colaboratorii săi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.