EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Elena Udrea: PDL este perceput ca un partid „blazat, plafonat”; nu voi accepta să intre la guvernare ca partid-balama

1

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea, candidat la preşedinţia partidului, a afirmat sâmbătă, în timpul prezentării moţiunii ”Noul PDL, o nouă Românie”, că acum PDL este un partid „nevorbit”, cu organizaţii cu membri frustraţi, perceput ca un partid „blazat, plafonat”.

„Percepţia este că partidul este astăzi, blazat, plafonat. (…) Partidul e nevorbit. Oamenii au acumulat frustrări. Nu a avut o guvernare uşoară. Nu prea a mai avut cine să se ocupe de partid. Prea mult timp liderii partidului s-au ferit să stea de vorbă cu baza teritoriului. În ultima vreme, liderii nu au mai avut curajul să iasă pe stradă”, a spus Udrea.

Ea speră să fie un „comandant” al PDL, pentru că, în opinia ei, „soldaţii PDL au nevoie să îşi vadă comandantul în frunte”.

„Astăzi suntem neatractivi pentru electorat. (…) O nouă clasă politică putem fi noi”, a declarat Udrea.

Elena Udrea consideră că s-au făcut greşeli în interiorul PDL, chiar în timpul guvernării Emil Boc, când unii au dovedit laşitate şi au preferat să îşi protejeze imaginea, în loc să iasă public şi să explice măsurile de austeritate.

„Am fost ţinta preferată a campaniilor de presă. Eu nu spun că dacă nu ne-am fi bătut mai mult pentru Guvernul Boc, nu am fi pierdut un milion de voturi. Sunt unii care au preferat să îşi protejeze imaginea”, a subliniat Elena Udrea.

Udrea pledează şi pentru ca membrii PDL să se întoarcă la portocaliu, „o culoare a victoriei”.

Ea a spus că, dacă va ajunge în fruntea PDL, formaţiunea va avea propriul candidat la preşedinţie.

„Eu vă asigur că sub preşedinţia mea PDL merge cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a anunţat Elena Udrea.

Iniţiatoarea moţiunii ”Noul PDL, o nouă Românie” s-a referit şi la rolul Bisericii, care ar trebui să fie mult mai activ în ajutorarea celor nevoiaşi.

Elena Udrea a mai vorbit despre tinerii ţărani, care ar trebui să fie ajutaţi de stat.

„Un milion de oameni înseamnă un milion de voturi. (…) Astăzi, Guvernul USL nu poate nici să taie panglici la ce am început noi”, a declarat Udrea.

Elena Udrea a spus că cei din PDL „nu au minţit şi nu au furat cât timp au fost la guvernare”.

Udrea i-a mobilizat pe membrii PDL Sibiu prezenţi la prezentarea moţiunii sale, spunând că actualului preşedinte al PDL îi lipseşte „energia”.

„Niciodată nu voi fi de acord ca PDL să intre la guvernare pe uşa din dos, ca partid – balama. (…) Mai rău ca acum este ca după 23 martie să nu se schimbe nimic”, a atras atenţia Udrea.

Ea a spus că nu îi este ruşine de nimic din ce a făcut până acum, mai mult, se consideră liderul PDL care poate aduce partidul la guvernare.

„Toată cariera mea politică, de opt ani, am fost un om care s-a luptat pentru lucrurile în care a crezut. Sunt un om de echipă. Nu am înţeles de ce în interiorul PDL-ului am auzit criticile USL-ului, de la Antena 3. Nu este nimic din cariera mea politică de care să îmi fie ruşine, care trebuie să fie ascuns. Nu am complicităţi cu USL”, a spus Elena Udrea.

Ea a afirmat că se consideră liderul PDL care poate să se „bată cu Victor Ponta, cu Crin Antonescu şi Dan Voiculescu”.

„Nu am prietenii cu adversarii politici. Este nevoie de un om care poate să se bată cu Victor Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu şi care a mai făcut-o. Semnalul se dă de la centru. Da, PDL trebuie să se întoarcă la guvernare”, a spus Elena Udrea.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Sa mori de ras! Care guvernare? Cu 8% in sondaje si tendinta descendenta? Si mai ales cu perspectiva Udrea? Nici sa razi nu mai poti, dai din mana si te duci!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.