Nano Grădina: cum să creşti legume şi verdeaţă în propria bucătărie

Nano Grădina este o soluţie de grădinărit inedită, care îi provoacă pe locuitorii din mediul urban să-şi rezerve un spaţiu, chiar în bucătăria lor, pentru a putea creşte tăvi de legume, ierburi şi verdeaţă, relatează Treehugger.com.

Creat de o echipă de proiectanţi din cadrul diviziei de inginerie şi construcţie Hyundai şi de firma sud-coreeană Gromo, conceptul de Nano-Bucătărie a fost materializat într-o  structură pe mai multe niveluri, special proiectată pentru a fi adaptată unui spaţiu restrâns, din bucătărie.

“Este o grădină de legume pentru bucătăria apartamentului, care se bazează pe instalaţii hidroponice, din care s-a eliminat orice concept legat de pesticide sau îngrăşăminte. Nano-Grădina are un sistem de iluminat care favorizează creşterea plantelor. Alimentarea cu lumină, apă şi substanţe nutritive este de asemenea controlabilă, astfel că utilizatorii pot decide viteza de creştere. “Sistemul” grădinii  îi informează pe utilizatori când trebuie să furnizeze apă sau substanţe nutritive la plante. Un alt avantaj al Nano-Grădinii este efectul de purificare al aerului natural”.

O grădină de acest gen, dezvoltată în propria casă şi controlată de utilizator, ar câştiga puncte în ceea ce priveşte simplitatea folosirii şi comoditatea, deşi probabil costurile vor fi destul de mari pentru a o achiziţiona, dar şi pentru a o întreţine (mai ales când vine vorba de consumul de energie).

Dincolo de originalitatea ideii, astfel de “gadgeturi” futuriste nu ar trebui să înlocuiască, ci mai degrabă să completeze alternative mai practice şi mai îmbucurătoare pentru suflet, cum ar fi grădinăritul în natură.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.