EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

SUA: Mitt Romney rupe tăcerea, la patru luni de la înfrângerea suferită la prezidenţiale

Republicanul american Mitt Romney a ieşit vineri, 1 martie, din tăcerea în care s-a aflat timp de patru luni, după înfrângerea suferită în alegerile prezidenţiale din noiembrie, pentru a-l critica pe fostul său adversar, preşedintele Barack Obama, cu privire la tăierile bugetare automate, relatează AFP.

‘Nimeni nu poate spune că aceasta este o reuşită pentru preşedinte. Nu credea că tăierile automate se vor declanşa, iată că se declanşează’, a afirmat Romney într-un interviu exclusiv pentru postul de televiziune Fox News. Televiziunea a difuzat vineri fragmente din acest interviu, ce va fi difuzat integral duminică.

‘L-am văzut pe preşedinte făcând campanie, organizând reuniuni publice în toată ţara, făcând turul ţării şi criticându-i pe republicani. Îi arată cu degetul. Dar la ce serveşte aceasta? Îi face pe republicani să se retragă pe poziţii, să se unească şi să atace. Este un sentiment natural, foarte normal’, a afirmat Mitt Romney în interviul menţionat.

Republicanul a dispărut complet de pe ecrane după dureroasa înfrângere suferită la prezidenţialele din noiembrie, cand a pierdut în faţa democratului Barack Obama. El a mai apărut ocazional în fotografii făcute de amatori, difuzate pe Twitter, la supermarket, într-un service auto sau la Disneyland.

La Washington, însă, Romney nu dispune de nicio bază politică, puţini fiind republicanii care încă îl citează.

Romney a fost totuşi invitat la marea conferinţă anuală a conservatorilor, în apropiere de Washington, unde va susţine un discurs la 15 mai.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata