Un cinematograf din Piteşti a primit numele actorului Sebastian Papaiani

Cinematograful „Modern” din Piteşti a primit, vineri seară, 1 martie, numele actorului Sebastian Papaiani, în cadrul unei ceremonii la care au participat câteva sute de persoane.

Prezent la eveniment, cunoscutul actor, originar din Piteşti, a mulţumit autorităţilor locale şi conducerii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) pentru iniţiativa de a da numele său unui cinematograf.

„Astăzi este prima zi de primăvară şi, ce coincidenţă, am venit şi eu odată cu ea în Piteşti, oraşul unde m-am născut. Că m-am născut m-am născut, că fiecare se naşte undeva, dar cel mai important lucru este că am copilărit aici. (…) Mă simt bine, nu sunt emoţionat, am mai mult curaj parcă”, a mărturisit Sebastian Papaiani.

Printre cei prezenţi la ceremonie s-a numărat şi regizorul Geo Saizescu, care a colaborat cu Sebastian Papaiani la realizarea multor filme.

„Am venit cu o mare bucurie la Piteşti, pentru că astăzi cu toţii sărbătorim un monument al cinematografului naţional şi trebuie să fie mândria noastră Sebastian Papaiani (…). Şi prin studenţii lui pe care i-a avut la actorie a ştiut să lanseze în lume o generaţie de actori care poartă pecetea talentului său pedagogic. Sebastian Papaiani este o pildă”, a spus maestrul Geo Saizescu.

După dezvelirea frontispiciului noului cinematograf „Sebastian Papaiani”, a fost inaugurată şi sala de proiecţie modernizată, iar cei prezenţi au fost invitaţi să vizioneze o selecţie din filmele în care a jucat de-a lungul timpului cunoscutul actor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.