Un frate vitreg al lui Obama candidează în Kenya pentru un post de guvernator

Un frate vitreg al preşedintelui american Barack Obama candidează pentru un post de guvernator în ţara natală, Kenya, în alegerile care vor avea loc luni, relatează Associated Press.

 Malik Obama, în vârstă de 54 de ani, declară că nu este sigur ce impact va avea legătura sa de sânge cu preşedintele american asupra campaniei. „Candidez ca Malik Obama. Nu pot fugi de numele meu şi de asocierea cu fratele meu, dar am sentimentul că oamenii vor să vadă cine este fratele lui Obama”, a declarat el pentru AP.

În campanie, Malik a preluat chiar mesajul de schimbare cu care Barack Obama a câştigat alegerile din SUA în 2008. Platforma sa vorbeşte despre eradicarea sărăciei, dezvoltarea infrastructurii şi industrializare.

Barack şi Malik Obama au acelaşi tată, dar mame diferite.

Malik Obama candidează ca independent şi speră să devină primul guvernator al comitatului Siaya, din vestul Kenyei. Constituţia din 2010 a creat 47 de noi diviziuni administrative, comitate, conduse de guvernatori.

Locuitorii Kenyei îşi aleg luni reprezentanţii în mai multe funcţii la nivel regional, dar cel mai important vot este cel pentru preşedinţie. Alegerile sunt primele desfăşurate după cele din 2007, care au declanşat ample violenţe tribale, în urma cărora peste 1.000 de oameni au murit şi 600.000 au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.