Victor Ponta: Nu există vreo dovadă că tehnologia de explorare a gazelor de şist afectează mediul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că, până la ora actuală, nu există dovezi ştiinţifice că tehnologia de explorare a gazelor de şist afectează mediu.

„Nu tratez în glumă îngrijorările privind mediul şi efecte (n.r. explorărilor) pe termen mediu şi lung. Le tratez foarte serios, citesc tot ce apare din punct de vedere ştiinţific şi până în acest moment nu există niciun fel de dovadă că aceste tip de tehnologie afectează mediul. Însă trebuie să fii foarte atent şi să vezi, să vezi ce se întâmplă în America, unde deja se exploatează pe scară foarte largă, să vezi ce se întâmplă în alte ţări”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

Premierul a mai afirmat că nu se va face nicio explorare dacă autorităţile locale se vor opune.

El a mai spus că alimentarea cu gaze a României reprezintă o problemă strategică şi că ţara noastră trebuie să identifice şi alte surse.

„România are de ani de zile are o problemă strategică. O parte importantă din consumul nostru de gaze, şi când vorbesc de gaze – în general deja oamenii de gândesc la gazele cu care se încălzesc iarna şi sunt importante -, dar eu mă gândesc, alături de ceea ce îi costă pe oameni să se încălzească în case, mă gândesc la industrie, pentru în momentul în care creşte preţul la gaze, industria nu mai e competitivă, în momentul în care îţi scade, devine din nou competitivă. Vreau să vă spun că Statele Unite exploatând gaze de şist foarte ieftine, îşi readuc industriile în SUA. Şi atunci ideea noastră – şi aici cred că a tuturor guvernelor, nu doar a mea – este de a găsi alte surse”, a susţinut Ponta.

Citește și
3 Comentarii
  1. Eugen spune

    Si cu ce ma „incalzeste” pe mine faptul ca Chevron va exploata resursele noastre de gaze ? Si OMV exploateaza resursele noastre petroliere in beneficiul lor si nu al nostru. Asa va fi si cu gazele de sist ei se vor alege cu profitul si noi cu mizeria. Pretul pe care-l vom plati la gaze va fi tot la nivelul pretului european (ca asa suna conventia), dar castigurile salariale vor ramane tot la nivel de lumea a III-a. Deci beneficiul va fi al Chevron si poate al dl. Ponta et Co. care presupun ca vor primi (sau poate chiar primesc) niste „atentii” substantiale sa faca loby in favoarea exploatarii

  2. stef spune

    Am constatat ca si de data aceasta politicienii „ne-o fac”! Nu vad ce deosebire exista intre guvernele Boc si guvernul Ponta! Aproape toate ideile lui Boc sunt continuate de Ponta: exploatare gaze de sist, taxe forfetare (sau cum si-or mai zice, dar cam tot aia e…), taxa auto (in alta forma dar tot o taxa), lipsa oricaror perspective de a avea curand autostrazi in Romania, lipsa oricaror idei de a atrage capital, de a impulsiona mediul de afaceri si in special firmele mici si mijlocii ROMANESTI. Nu am vazut nicio masura economica care sa sprijine firmele sa treaca peste criza asta prelungita mai usor!Am vazut doar preocupari pentru pensii si salariile bugetarilor uitand ca din sectorul privat vin cei mai multi bani la buget, probabil tinand cont ca pensionarii fac marea masa a votantilor! Incepe sa imi fie rusine pentru votul meu!

  3. HanNaSolo spune

    Recomand ginerelui lui Ilie Sirbu un documentar, GASLAND se numeste…Daca nu il gaseste pe net, ii pot trimite un DVD (gratuit, caci se stie ca nu are bani, si putinii care ii cistiga ii foloseste in ralyuri de masini, desi, e greu cu okelari la rally) …. phonta…..esti chiar inconstient ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.