Brăila: A doua întâlnire administrativă pentru regionalizare, amânată pentru 15 martie

A doua întâlnire între şefii administraţiilor din Brăila, Galaţi şi Tulcea, pe tema strategiei comunităţilor locale în perspectiva regionalizării ţării, a fost amânată pentru 15 martie, a anunţat, luni, primarul de Brăila, Aurel Simionescu. Evenimentul fusese stabilit pentru 1 martie, dar data a fost schimbată pe motiv că atât preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea au fost angrenaţi în alte activităţi.

”Subiectele care se vor discuta sunt în continuare cele de la întâlnirea precedentă. Sunt proiectele despre care noi am vorbit, ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla. Unele dintre ele au pornit din iniţiativa noastră şi a colegilor parlamentari, altele se află în diverse stadii. Cred că domnul preşedinte Stancu va vorbi despre Insula Mică a Brăilei, unde s-au făcut nişte paşi”, a declarat Simionescu.

Subiectul regionalizării a fost abordat recent şi de către deputatul PNL Brăila Vasile Varga, care a declarat că în cadrul acestor întâlniri privitoare la regiunea Sud-Est ar fi bine să fie implicat şi judeţul Buzău.

”Vreau să apreciez implicarea preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, care a reuşit să determine senatorii şi deputaţii din cele trei judeţe să se întâlnească la Brăila şi să dezbată acest lucru. S-ar părea că ar putea să vină şi Buzăul. Eu am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean de la Buzău, care este tot din PNL şi n-a spus nici da, nici nu. O să îl rog pe preşedintele Stancu să facă o invitaţie oficială să vină şi parlamentarii din Buzău la întâlniri”, a declarat Varga.

Reamintim că, pe 1 februarie, în Sala Mare a Prefecturii Brăila, a avut loc prima întâlnire importantă în ceea ce priveşte strategia comunităţilor locale în perspectiva regionalizării, la care au participat, pe lângă şefii administraţiilor Brăila, Galaţi şi Tulcea, prefecţii şi parlamentarii din cele trei judeţe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.