Fotbal: Sancţiuni de peste 3.000 de lei pentru vânzarea la suprapreţ a biletelor la meciuri ale echipei Steaua

Jandarmeria Capitalei a aplicat, în weekend-ul trecut, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 3.000 de lei pentru vânzarea la suprapreţ a mai mult de 70 de bilete la meciuri ale echipei Steaua de pe Arena Naţională.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, cele peste 70 de bilete au fost confiscate şi vor fi predate organizatorului meciului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a precizat, că sancţiunile au fost aplicate unui număr de ”şase bişniţari” pentru bilete vândute la suprapreţ la meciul FC Steaua Bucureşti – Gaz Metan Mediaş, care a avut loc sâmbăta trecută, respectiv la meciul dintre Steaua Bucureşti şi Chelsea Londra care se va desfăşura, joi, pe Arena Naţională.

Jandarmeria Capitalei a precizat că în perioada 2 – 3 martie a desfăşurat mai multe acţiuni punctuale care au vizat prevenirea şi combaterea vânzării la suprapreţ a biletelor la meciurile echipei Steaua de pe Arena Naţională şi a anunţat că astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare cu scopul descurajării acestui fenomen, generat de interesul mare pentru partida de fotbal Steaua Bucureşti – Chelsea Londra.

Conform legii privind cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

Jandarmeria Capitalei le recomandă persoanelor tentate să achiziţioneze bilete din astfel de surse să nu încurajeze această practică, întrucât riscă să fie înşelaţi şi să cumpere bilete falsificate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.