Furt de tablouri în Olanda: Româncă, arestată la Rotterdam

O româncă în vârstă de 19 ani a fost arestată luni la Rotterdam, în ancheta privind furtul unor tablouri, în 2012, dintr-un muzeu din oraş, a anunţat poliţia din Rotterdam într-un comunicat, informează AFP.

Poliţia olandeză o bănuieşte pe tânără că ar fi ajutat la ascunderea tablourilor înainte ca acestea să fie transferate în România.

‘Echipa poliţiei care anchetează furtul tablourilor din Kunsthal a arestat luni la prânz, la Rotterdam, o româncă de 19 ani’, a anunţat poliţia din Rotterdam, precizând că suspecta este iubita unui român bănuit că ar fi fost co-organizatorul furtului şi care a fost reţinut în ianuarie în România.

Citeste si:  Oamenii politici germani le-au cerut fotbaliştilor să interpreteze imnul naţional

Trei români au fost arestaţi preventiv în România, la 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare semnate, printre alţii, de Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, şapte tablouri de mare valoare, prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

Citeste si:  Comediantul britanic Ricky Gervais va găzdui din nou gala Globurilor de Aur
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close