Liviu Dragnea: Obiectivul regionalizării este dezvoltarea echilibrată a României

Obiectivul esenţial al procesului de regionalizare este dezvoltarea echilibrată a României, a declarat luni secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

‘Obiectivul esenţial al regionalizării este dezvoltarea echilibrată a României şi nu putem să ne jucăm nici cu desenul regiunilor, nici cu amplasarea reşedinţelor. Un proces în plină derulare este de stabilire a competenţelor şi atribuţiilor care se descentralizează atât la viitoarele regiuni, cât şi la structurile actuale, consilii judeţene şi primării’, a spus Dragnea, înaintea începerii Biroului Politic Naţional al PSD.

El a afirmat că va prezenta, cel mai probabil joi sau vineri, componenţa grupului academic pentru procesul de regionalizare, dar şi raportul de progres.

”Sunt trei grupuri de lucru, unul academic care până joi va fi complet. Am solicitat tuturor preşedinţilor de partide parlamentare să-mi transmită o propunere pentru a face parte din grupul de lucru format din aleşi locali şi parlamentari. Am transmis celor patru structuri asociative ale autorităţilor locale să dea un reprezentant’, a arătat Dragnea, care a precizat că este în constituire grupul format din patronate, sindicate şi ONG-uri.

Potrivit acestuia, se va urmări să se ajungă la o formă finală a proiectului de regionalizare pe bază de analiză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.