EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Marea Britanie ia măsuri pentru limitarea imigraţiei în scopul primirii de ajutoare sociale

0

Guvernul britanic pune la punct un pachet de măsuri vizând limitarea imigraţiei în scopul primirii de ajutoare sociale, dar care i-ar putea afecta şi pe unii britanici, relatează BBC News.

Miniştrii de la Londra au ajuns la concluzia că, pentru a le limita românilor şi bulgarilor accesul la anumite prestaţii sociale, ar putea fi nevoiţi să aplice restricţii similare şi unor cetăţeni britanici.

Ei examinează modificarea unora dintre drepturile britanicilor pentru a facilita limitarea accesului nou-veniţilor la sistemul de sănătate, locuinţe şi prestaţii sociale, într-un mod compatibil cu legislaţia Uniunii Europene.

Pachetul de măsuri trebuie să aducă legislaţia Marii Britanii în conformitate cu politicile aplicate deja în alte state UE şi considerate legale de Curtea Europeană de Justiţie.

Astfel, consiliilor locale li se va cere să îşi folosească mai mult prerogativele ce le-au fost deja conferite pentru a acorda prioritate pe listele de aşteptare persoanelor cu legături în zona respectivă – prin naştere, educaţie sau rude. Măsura ar putea îngreuna mutarea dintr-o parte în alta a ţării.

Persoanele care apelează la serviciile sistemului naţional de sănătate NHS, în afara celor de urgenţă, ar putea fi nevoite să prezinte o dovadă că locuiesc de cel puţin un an.

Miniştrii examinează, de asemenea, posibilitatea ca anumite prestaţii sociale să fie legate de contributivitate, ceea ce i-ar exclude pe nou-veniţi de la eligibilitate.

În favoarea acestei idei, care ar marca o ruptură radicală cu trecutul, a pledat la sfârşitul săptămânii trecute parlamentarul laburist Frank Field.

Iminenta sosirea a unui număr necunoscut de români şi bulgari care vor putea munci liber în Marea Britanie de anul viitor pune presiune pe agenda politică, în condiţiile în care imigraţia constituie una dintre preocupările principale pentru mulţi votanţi.

Partidul Laburist intenţionează să emită marţi o declaraţie politic pe acest subiect.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.