EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

MB: anchetă parlamentară referitoare la imigraţia provenind din Bulgaria şi România

0

O anchetă parlamentară va fi lansată de urgenţă în Marea Britanie în legătură cu imigraţia provenind din Bulgaria şi România, în contextul predicţiilor potrivit cărora zeci de mii de persoane vor veni în regat din cele două ţări în următorii cinci ani, scrie în ediţia sa de duminică cotidianul britanic The Telegraph.

Grupul parlamentar privind reforma Uniunii Europene, format din deputaţi de la toate partidele, vor demara ”rapid” ancheta având drept scop de a se ajunge la formularea unor ”recomandări specifice pentru miniştrii care au ajuns sub tirul criticilor pentru că n-au făcut cunoscute predicţiile oficiale referitoare la numărul de imigranţi.

Sondajele de opinie au arătat că problema imigraţiei a avansat rapid pe lista cu preocupări ale alegătorilor, imigraţia fiind marea problemă naţională care i-a îngrijorat pe alegători săptămâna trecută la scrutinul din circumscripţia Eastleigh/, comitatul Hampshire, în sudul Angliei/.

Liberal-democraţii şi-au păstrat mandatul în Hampshire, dar Partidul Independenţei Regatului Unit /UKIP/, antiimigraţionist, care militează pentru retragerea ţării din Uniunea Europeană, s-a plasat pe locul al doilea la scrutin, iar conservatorii pe locul al treilea.

Migration Watch UK, una din organizaţiile care vor fi audiate de către deputaţi, a avertizat că 250.000 de persoane provenind din Bulgaria şi România vor sosi în Marea Britanie până în 2019. Restricţiile impuse muncitorilor din Bulgaria şi România urmează să fie ridicate la sfârşitul acestui an.

Potrivit publicaţiei, funcţionarii au făcut estimări referitoare la numărul imigranţilor, dar miniştrii nu sunt dispuşi să le publice, deoarece se crede că estimările arată că un număr relativ slab de persoane vor sosi în regat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.