Ministrul Economiei a cerut MFP să urgenteze evaluarea rambursărilor de TVA pentru grupul Mechel

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a solicitat Ministerului Finanţelor Publice (MFP) să urgenteze evaluarea rambursărilor de TVA pentru grupul Mechel, suma totală fiind de 150 milioane de lei.

‘Mechel are probleme cu MFP, de câţiva ani se află în reevaluări pentru rambursări de TVA. Suma este de 150 milioane lei. Nu am bătut cu pumnul în masă, am spus – urgentaţi evaluarea pentru a lămuri chestiunea. S-ar putea să existe tranzacţii care să ducă la nerambursarea de TVA’, a declarat duminică ministrul Economiei, invitat la o emisiune a postului Pro TV.

Combinatul siderurgic Mechel Târgovişte a demarat la finalul lunii februarie un amplu proces de reorganizare şi restructurare cu intenţia de a reporni producţia în cel mai scurt timp, potrivit Invest Nikarom, societate care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni al combinatului.

Potrivit reprezentanţilor companiei, administraţia a analizat toate variantele posibile prin care să asigure resursele necesare reluării producţiei, fiind pe punctul de a implementa un plan de redresare care să asigure reluarea producţiei, cu şanse de rentabilizare.

În cererea de intrare în procedura de reorganizare judiciară depusă de companie se menţionează că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide, în temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societăţii.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajaţi.

Societatea a fost preluată în 2002 de către firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

În urmă cu două săptămâni a fost făcută publică informaţia potrivit căreia Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL.

Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.