Rebelii au atacat o academie de poliţie la Alep; cel puţin 34 de morţi în rândul forţelor guvernamentale

Cel puţin 34 de membri ai forţelor regimului sirian au fost ucişi duminică, 3 martie, în interiorul unei Academii de poliţie, atacată în zori de rebeli, în provincia Alep, nordul Siriei, transmite AFP, cu referire la Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH).

‘Rebelii au preluat controlul asupra unei părţi mari a şcolii de poliţie din localitatea Khan al-Assadl în urma unor confruntări violente, care au izbucnit acum opt zile’, a precizat organizaţia amintită.

ONG-ul menţionat nu a putut preciza eventualele pierderi în rândul rebelilor, care au luat cu asalt sâmbătă academia de poliţie, unde luptele s-au dus pe durata întregii nopţi.

Khan al-Assal este ultimul bastion al regimului în vestul provinciei Alep, menţionează France Presse.

Mai la nord, rebelii au preluat controlul asupra unei închisori din provincia Raga, unde au eliberat ‘sute’ de deţinuţi, a afirmat OSDH, care se bazează pe o largă reţea de activişti şi medici în teren.

‘Armata s-a retras de la închisoarea centrală din Raqa după confruntări care au durat mai multe zile’, a precizat aceasta, indicând că luptători ai Frontului jihadist al-Nostra şi ai altor grupări rebele au preluat controlul închisorii în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au eliberat ‘sute’ de deţinuţi. Unii dintre aceştia au fost transferaţi în oraşul vecin Tal Abiad, unde ar urma să compară în faţa unui ‘tribunal islamic’.

Cel puţin 156 de persoane şi-au pierdut sâmbătă viaţa în violenţele din Siria, potrivit unui nou bilanţ al OSDH, în contextul în care zeci de oameni mor zilnic în această ţară devastată de doi ani de conflict.

Situat pe Eufrat, Raqa este un oraş strategic în apropiere de frontiera cu Turcia, unde zeci de soldaţi şi rebeli au pierit sâmbătă în confruntări violente.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.