Româncă arestată în Olanda, prietenă cu unul dintre suspecţii în cazul furtului de tablouri; poliţiştii români o audiază

O româncă, prietenă cu unul dintre suspecţii arestaţi preventiv în dosarul furtului de tablouri, a fost arestată de poliţişti în Olanda pentru alte fapte comise pe teritoriul ţării, a declarat Raluca Seucan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Ea a mai spus că doi ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate împreună cu un procuror DIICOT s-au deplasat deja în Olanda unde urmează s-o audieze pe tânăra arestată de poliţiştii olandezi.

Potrivit datelor poliţiştilor, românca ar fi prietena lui Radu Dogaru, unul dintre suspecţii furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, arestat preventiv în urma deciziei magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Românca ar putea fi extrădată în baza unui mandat, după ce va fi audiată de anchetatorii români.

Cei trei români acuzaţi că au furat şapte tablouri de mare valoare de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, au rămas în stare de arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalul Bucureşti din urmă cu două săptămâni.

Tribunalul a respins recursurile formulate de Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru împotriva unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5 din 16 februarie 2013, când au fost prelungite mandatele de arestare preventivă.

Principalii suspecţi în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare semnate, printre alţii, de Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

În referatul procurorilor DIICOT s-a arătat că, în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, un număr de şapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

Cei trei au locuit o perioadă în Olanda, sunt de origine din judeţul Tulcea şi au fost reţinuţi în România, fiind denunţaţi autorităţilor de o fostă iubită a lui Mihai-Alexandru Bitu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.