EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Tadjikistanul a devenit membru cu drepturi depline al Organizaţiei Mondiale a Comerţului

0

Tadjikistanul a devenit, începând de sâmbătă, 2 martie, membru cu drepturi depline al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), declară surse din Ministerul de Externe al ţării, precizând că Tadjikistanul a înaintat cererea de aderare la OMC în mai 2001, informează Itar-Tass.

Potrivit Ministerului de Externe al Tadjikistanului, ‘în cadrul procesului de adaptare a legislaţiei actuale a ţării la normele OMC şi de creare a unei bazei normative şi legislative care să corespundă prevederilor internaţionale, au fost pregătite toate documentele necesare şi desfăşurate negocieri bilaterale şi multilaterale cu ţările membre ale OMC’. În total, au fost adoptate peste 80 de acte normative.

La 10 decembrie 2010, la Geneva a fost semnat protocolul privind aderarea Tadjikistanului la OMC, iar la 9 ianuarie anul curent parlamentul republicii a ratificat respectivul document.

O dată cu aderarea la OMC, Tadjikistanul speră la aprofundarea integrării economiei naţionale în cea mondială, la asigurarea unui comerţ internaţional liber, liberalizarea politicii comerciale şi dezvoltarea relaţiilor economice multilaterale.

În acelaşi timp, Duşanbe desfăşoară negocieri în vederea aderării la Uniunea Vamală, precizează Itar-Tass.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.