Vasile Blaga: Integrarea României în Schengen, blocată de lipsa de credibilitate a Guvernului USL în plan internaţional

Refuzul unor state europene de a accepta România în spaţiul Schengen este rezultatul lipsei de credibilitate a Guvernului USL faţă de cancelariile occidentale, a declarat, duminică, la Galaţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, rezerva statelor europene în privinţa acceptării ţării noastre în spaţiul Schengen provine din ”atacurile la statul de drept ale USL”, din vara anului trecut. În acest context, Vasile Blaga a reiterat necesitatea demisiei ministrului de Externe Titus Corlăţean şi a Guvernului USL.

”Iată că ce declaram ieri la Iaşi trebuie să întăresc azi la Galaţi – România are nevoie de Schengen, nu are nevoie de Corlăţean şi de USL. Nu mai departe de acum câteva minute, ministrul de federal de interne german declara clar că dacă România va solicita un vot în JAI, Germania se va folosi de dreptul ei de veto pentru intra în Schengen. Spun de ani de zile că, tehnic, România îndeplineşte condiţiile de intrare în Schengen, dar atacul iresponsabil al USL la statul de drept va fi folosit de diferite cancelarii occidentale pentru a împiedica ceea ce de fapt este integrarea completă a României în UE”, a spus Blaga.

Liderul PDL a adăugat că atât ministrul de Externe Titus Corlăţean, cât şi Guvernul USL nu le explică oamenilor ce înseamnă cu adevărat intrarea în Spaţiul Schengen.

”Lumea şi domnul Corlăţean, în neputinţa lor, nu explică ce înseamnă de fapt intrarea în Schengen – nu doar libera circulaţie a persoanelor, dar şi a mărfurilor şi capitalului. Un vapor, de exemplu, care vine spre dumneavoastră din Turcia, nu trebuie să fie de două ori controlat, o dată când intră în România şi apoi când intră în alt stat membru Schengen şi aşa mai departe… Iată această poziţie politică iresponsabilă a USL unde a dus! Am avut în permanenţă poziţia că nu trebuie legat MCV de Schengen, dar, din păcate, am avut dreptate când am spus că atacurile la adresa statului de drept ale USL aici vor duce. Iar ca oameni politici responsabili nu putem decât să condamnăm USL pentru ce a făcut astă vară şi pentru că, iată, nu reuşesc să fie credibili nici din iarnă până acum în faţa acestor cancelarii occidentale”, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga s-a aflat, duminică, la Galaţi, în turneul său de promovare a moţiunii ”România dreaptă – PDL, politica dincolo de lozinci”, moţiune prezentată în faţa a peste 200 de membri de partid gălăţeni reuniţi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Alături de Vasile Blaga s-au mai aflat Gheorghe Flutur, Radu F. Alexandru, Theodor Stolojan, Raluca Turcan şi alţii.

PDL Galaţi va avea 97 de delegaţi la Convenţia Naţională din 23 martie, în care va fi ales noul preşedinte al partidului. Preşedinţii Organizaţiei Judeţene şi Municipale PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco susţin candidatura lui Vasile Blaga la şefia PDL, la fel ca şi fostul lider al grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.