Afacerea alunilor poate fi începută cu o investiţie de 1.500 de euro

Suntem codaşi la cultivarea alunilor, deşi clima şi solul fertil ne-ar ajuta să obţinem un profit frumos. Cu investiţii minime şi răbdare, terenul rămas nelucrat ne poate aduce în câţiva ani venituri la care nici n-am visat.Iar dacă fertilizăm rădăcina alunului cu trufe, obţinem bani şi mai mulţi, scrie tvrnews.ro.

Aveţi un teren necultivat şi nu ştiţi ce să faceţi cu el? Cu o investiţie mică puteţi obţine bani frumoşi. Plantaţiile de alun se adaptează perfect climei de la noi, iar două kilograme de alune valorează cât un gram de aur.

Citeste si:  Satu Mare: Investiţie de 65 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic

Suntem codaşi la cultivarea alunilor, deşi clima şi solul fertil ne-ar ajuta să obţinem un profit frumos. Cu investiţii minime şi răbdare, terenul rămas nelucrat ne poate aduce în câţiva ani venituri la care nici n-am visat. Iar dacă fertilizăm rădăcina alunului cu trufe, obţinem bani şi mai mulţi.

Nuţi Lazăr, reprezentantul unei societăţi de culturi trufiere:Anul trecut, trufa de vară s-a vândut între 300 şi 500 de euro kilogramul”.

Afacerea trebuie să înceapă odată cu primavara, iar investiţia minimă este de 1.500 de euro.

Citeste si:  Alibaba se află în discuții pentru a investi 3 miliarde de dolari în Grab

Dr. ing. Marco Dominici, reprezentant al Universităţii Tusia Italia: „Clima, ambientul şi solul din România se adaptează la această cultură, atât la alun simplu, cât şi microrizat. Alunul microrizat îşi are dublă cultură, acesta produce atât alune, cât şi trufe, aducând profit din primul an de producţie”.

Alunul fixează solul şi purifică aerul. Este o plantă medicinală, iar miezul unei alune este un aliment foarte valoros.

Ioan Pascanuţ, cultivator: „Dacă se va dovedi că ciuperca se dezvoltă pe rădăcinile de cătină, atunci clar voi recomanda şi celorlalţi cultivatori”.

În România, culturile de alun şi de trufe nu depăşesc 3.500 de hectare, în timp ce în Italia şi Franţa, se întind pe mai mult de 40.000.

Citeste si:  Indiferent ce funcţie ai, dacă pleci din partidul care te-a promovat, eşti trădător, declară Mircea Toader
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata