EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Culiţă Tărâţă: Capitala viitoarei regiuni ar trebui să fie la Piatra Neamţ

Municipiul Piatra Neamţ trebuie să fie capitala viitoarei regiuni Moldova doar şi pentru faptul că aici se află sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, a declarat, marţi, Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Culiţă Tărâţă crede totodată că toate instituţiile regionale trebuie să aibă sediul în aceeaşi localitate şi nu în judeţe diferite, doar pentru a mulţumi politicienii locali.

‘Dacă sediul ADRNE este la Piatra Neamţ, cu toată infrastructura, consider că este normal ca sediul viitoarei regiuni să fie la Piatra Neamţ. Nu este normal să cheltui iar bani, să muţi toată infrastructura, să îi pui pe cei peste 200 de angajaţi să facă naveta. Nu trebuie să ne pripim, să facem lucrurile doar de dragul regionalizării. Nu putem decide noi ci trebuie decis la nivel central de oameni cu experienţă, oameni care să ştie şi administraţie şi politică. Au mai fost regiuni cum era Regiunea Mureş Maghiară ori să nu gândescă unii aşa ceva pentru că ar fi un dezastru pentru ţară’, a precizat preşedintele CJ Neamţ.

În ceea ce îl priveşte, Culiţă Tărâţă spune că nu este interesat de nicio funcţie de conducere în viitoarea structură de conducere regională.

‘Unii văd această regionalizare doar un mod de a ajunge cât mai repede la caşcaval, la banii publici. Niciodată nu m-au interesat funcţiile, trebuie să fii bun mai întâi într-un domeniu, să dovedeşti că poţi. Cocoţarea pe funcţii este a trepăduşilor de uşi capitonate. Dar ascensiunea pe funcţii trebuie hotărâtă de alegători’, a declarat preşedintele CJ Neamţ.

Culiţă Tărâţă este preşedintele filialei UNPR Neamţ şi a fost ales preşedinte al CJ Neamţ la alegerile din 2012.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata