Spania: 230 de zboruri anulate în a doua zi a grevei de la Iberia

Aproape 230 de zboruri au fost anulate marţi, în a doua zi a grevei de săptămâna aceasta de la Iberia, parte a celui mai amplu protest de la liniile aeriene spaniole. Postul public de televiziune relatează că protestul angajaţilor – îndreptat în special împotriva măsurilor de restructurare care presupun concedierea a aproximativ 20% din personal, adică 3.807 persoane – continuă fără incidente.

În tot acest timp, mediatorul Gregorio Tudela, profesor de drept al muncii, acceptat ca atare de sindicate şi conducerea Iberia deopotrivă, ar putea să-şi prezinte zilele acestea decizia arbitrală – o propunere de conciliere între părţi, prezentată pe baza discuţiilor avute şi punctelor de vedere obţinute de la toate părţile implicate în acest conflict.

Liniile aeriene spaniole Iberia au anunţat că de luni, prima zi a grevei, şi până vineri vor fi anulate în total 1.281 de zboruri. Luni, mii de angajaţi ai companiei aeriene spaniole s-au adunat în terminalul T4 din aeroportul madrilen Barajas. În plus, în această a doua săptămână de grevă, sindicatul piloţilor – SEPLA – a anunţat că s-a alăturat protestelor.

Greva care are loc în perioada 4-8 martie este a doua parte a protestului major convocat de sindicatele de la Iberia, după o primă săptămână în care mii de angajaţi au încetat lucrul, între 18 şi 22 februarie. În plus, între 18 şi 22 martie va avea loc ultima parte a grevei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.