Automobilele de lux pe podiumul salonului de Geneva

Peste 130 de premiere mondiale şi europene, printre care se vor regăsi şi automobile de lux, vor fi prezentate de constructorii de automobile de lux la Salonul auto de la Geneva care şi-a deschis marţi porţile, transmite AFP.

Marca britanică McLaren îşi va prezenta propria supermaşină botezată P1. Inspirată din universul curselor de Formula 1 maşina este echipată cu un motor de 900 cai putere care îi permite să dezvolte o viteză maximă de 350 km/h. Preţul acestei maşini este de un milion de euro.

Rivalul italian Ferrari va prezenta şi el noul hypercar F150, urmaşul legendarei Enzo, în timp ce Alfa Romeo, o altă subsidiară a grupului Fiat, va dezvălui noul coupe 4C care ar urma să fie produs într-o serie limitată de 2.500 de unităţi pe an.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani, constructorul Lamborghini (divizie a grupului german Volkswagen) a promis o surpriză: un coupe cu un preţ de trei milioane de euro denumit Veneno. Cele trei exemplare care au fost produse până acum au fost deja vândute.

Rolls-Royce va prezenta şi el noul său coupe, denumit Wraith, care ar urma să fie cel mai puternic automobil produse vreodată de firma britanică. Ca o reacţie la Rolls-Royce, rivalul Bentley va dezvălui noua versiune a modelului Flying Spur, prezentat drept cel mai rapid model cu patru uşi din istoria companiei.

În cazul constructorilor generalişti, grupul german Volkswagen vine cu mai multe versiuni ale modelului său de bază, Golf, printre care un cabriolet şi un model electric.Mărcile franceze Peugeot şi Renault se lanseze pe segmentul micilor crossover cu modelele 2008 şi Captur.

Grupul italian Fiat va dezvălui o nouă versiune a modelului 500L, denumită ‘trekking’.

Grupul japonez Nissan va veni cu o nouă versiune a automobilului electric Leaf.

O premieră la salonul de la Geneva o constituie firma chineză Qoros, filială a constructorului chinez Chery, care va veni cu o berlină destinată clienţilor europeni şi cu două concepte.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.