Emil Boc: Opoziţia unor ţări privind intrarea României în Schengen este rezultatul atitudinii guvernului

Fostul premier Emil Boc consideră că opoziţia unor ţări europene în ceea ce priveşte intrarea României în spaţiul Schengen ar fi determinată de atitudinea guvernului USL.

El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că guvernul actual a ignorat raportul MCV.

‘Este produsul sfidării europene de către USL. Încă din vară, USL a început dimensiunea de sfidare a statului de drept din România, ea s-a adâncit prin ignorarea raportului MCV din ianuarie, care dacă era pus în aplicare mai aveam o şansă de a obţine un termen de intrare în Schengen, dar guvernarea USL pur şi simplu a ignorat. Sunt întrebări de bun simţ, care nu merită foarte multă analiză: în ce ţară Schengen mai există miniştri penali în guvern?; în ce ţară Schengen mai există un prim ministru acuzat de plagiat?; în ce ţară Schengen ai peste 20 de parlamentari penali sau în situaţie de incompatibilitate? Daţi-ne o singură ţară de acest fel şi atunci vom spune că pe bună dreptate Europa are ceva cu noi’, a spus Emil Boc.

Citeste si:  Grupul minorităţilor nu va fi în sală la votul moţiunii de cenzură

Potrivit fostului premier, rezolvarea problemei ţine de guvernanţi.

‘Noi avem o problemă cu noi, că nu reuşim să ne ridicăm la standardele clubului în care vrem să intrăm. Iar pentru asta guvernanţii sunt exclusiv vinovaţi că nu au pus în aplicare raportul MCV’, a opinat Emil Boc.

Citește și
1 Comentariu
  1. Camelian Propinatiu spune

    Esecul Schengen e al intregii noastre clase financiare, politice si intelectuale. Si al celei bulgare. Este insa meritul nepieritor al emisarilor basisti din vara lui 2012 cresterea brusca si masiva a ostilitatii occidentale fata de RO. Cu toata declaratia prezidentiala din 18 august 2011 de la Sulina privind disponibilitatea RO de a-si jertfi suveranitatea pe altarul Statelor Unite ale Europei, tocmai Germania ne tine dincolo de Cortina Schengen, atragand si alti fosti aliati de-ai nostri! Cea mai buna solutie pentru presedintele Traian Basescu este sa demisioneze imediat, pentru a le arata euroatlanticilor ca ne pasa, si sa organizeze apoi opozitia PDL, inclusiv viata intelectuala, zguduita de un fel de revolutie culturala fesenista: ICR, IICCMER, Arhivele Nationale, TVR Cultural, Festivalul George Enescu, Tribuna, Sediul USR…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close