EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Formularul 204 pentru anul 2012

0

ANAF reaminteşte contribuabililor interesaţi că vineri, 15 martie a.c., este termen limită pentru depunerea formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” aferent anului 2012.

 

Obligaţie şi completare

Formularul se completează şi se depune de:

– asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice; asocierile constituite între persoane fizice şi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere, potrivit Titlului IV^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, în cadrul cărora se realizează venituri din activităţi independente, inclusiv din activităţi adiacente, sau din activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real;

– persoanele fizice care obţin venituri dintr-o activitate desfăşurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică (SPRL)  constituită potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii.

Se completează în format hârtie în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect datele prevăzute în formular.

Important!

Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică română, microîntreprindere care nu generează o persoană juridică, determinat cu respectarea regulilor stabilite în Titlul IV^1 din Codul Fiscal este asimilat, în vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activităţi independente, din care se deduc contribuţiile obligatorii în vederea obţinerii venitului net anual.

De asemenea, venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o activitate desfăşurată în cadrul unui SPRL este asimilat venitului net anual din activităţi independente.

Termen de depunere

Formularul se depune până vineri, 15 martie a.c. inclusiv, de către asociatul desemnat prin contract să răspundă pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice la organul fiscal la care asocierea este înregistrată în evidenţa fiscală direct la registratura sau la oficiul poştal prin scrisoare recomandată.

Formularul poate fi procurat de la unităţile fiscale teritoriale din subordinea Agenţiei Naţionale de Adminsitrare Fiscală (ANAF) sau poate fi descărcat de pe websiteul ANAF, www.anaf.ro de la secţiunea Asistenţă contribuabili/ Formulare şi programe utile/ Toate formularele cu explicaţii/ Formulare fiscale ordonate după număr.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.