Guvernul ar putea stabili 2 şi 3 mai ca zile libere

Executivul ar putea stabili ca zilele de 2 şi 3 mai să fie libere în acest an, potrivit unui proiect de hotărâre inclus în agenda şedinţei de guvern de miercuri.

Pe ordinea de zi a reuniunii mai figurează un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

În agenda discuţiilor se află şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 194/2002 privind regimul străinilor în România. Un alt act normativ vizează serviciile poştale.

Guvernul ar urma să aprobe şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a VIII – a Împuterniciţilor, în cadrul cooperării bilaterale româno-ucrainene semnat la Ujgorog, Ucraina, la 2 noiembrie 2012, pentru aplicarea prevederilor Acordului între Guvernul României şi Guvernului Ucrainei, privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, la 30 septembrie 1997.

De asemenea, Cabinetul ar urma să adopte două proiecte de hotărâre – unul pentru aprobarea Protocolului de cooperare între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale al României şi Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Republicii Italiene, semnat la Roma, la 7 noiembrie 2012, precum şi unul vizând cooperarea cu instituţia omoloagă din Republicii Moldova, semnat la Iaşi, la 3 martie 2012.

Alt act normativ vizează darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a unui sector de drum naţional aflat în proprietatea publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, judeţul Teleorman, pe perioada executării lucrărilor de infrastructură a unui sector de drum naţional aflat în domeniul public al statului, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA.

În Guvern urmează a fi dezbătute mai multe memorandumuri. Primul este despre negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Societatea Informaţională din România şi Ministerul Poştei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Algeriană Democratică şi Populară.

Printr-un alt memorandum, Guvernul ar putea aproba iniţierea negocierii şi semnării Înţelegerii Tehnice privind folosirea avionului de observare AN-30 al României în vederea executării unui zbor de observare al Regatului Norvegiei deasupra teritoriului Grupului de stat părţi format din Republica Belarus şi Federaţia Rusă, în anul 2013.

De asemenea, ar urma să fie desemnaţi preşedinţii Părţii române în comisiile mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică ale României cu alte state programate în anul 2013. Un alt memorandum se referă la încheierea unui acord cu partea ungară pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-ungare între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria).

La şedinţa de miercuri va fi prezentată o notă privind activităţi necesare pentru accelerarea procesului de programare a fondurilor europene alocate României în cadrul exerciţiului financiar 2014 – 2020 şi o notă referitoare la obiectivul de investiţii Pod peste fluviul Dunărea, la Calafat – Vidin.

Altă notă vizează modificarea Hotărârii Guvernului 935/2011 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a biolichidelor, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 928/2012 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei şi de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Urmează a fi prezentat de asemenea punctul de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil”, iniţiată de 24 de parlamentari – Grupurile parlamentare PD-L, UDMR, PNL, Minorităţilor Naţionale.

Guvernului îşi va expune viziunea şi în privinţa proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei, iniţiat de deputatele Claudia Boghicevici, Ileana Cristina Dumitrache şi Cristina-Ancuţa Pocora – Grupurile parlamentare ale PDL, PSD şi PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.