EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

ÎCCJ: Decizia în dosarul transferurilor din fotbal, amânată pentru 16 aprilie

0

Procesul în cazul dosarului transferurilor, în care sunt judecaţi opt impresari şi patroni de cluburi de fotbal din România, a fost amânat marţi, pentru 16 aprilie, deoarece nu a fost respectată procedura de citare a clubului de fotbal Oţelul Galaţi, parte responsabilă civilmente în această cauză.

ÎCCJ a respins pe 19 februarie cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de impunere a interdicţiei de a părăsi ţara pentru George Copos, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali, Gigi Neţoiu, Gheorghe Popescu şi Mihai Stoica, implicaţi în dosarul transferurilor din fotbal.

DNA solicitase instanţei ca cei opt să aibă interdicţia de a pleca din ţară pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii au invocat printre motive faptul că unii dintre inculpaţi au avut o întâlnire ‘conspirativă’ la hotelul Crowne Plaza ce aparţine lui George Copos, la care ar fi participat şi George Becali, unde acesta din urmă i-ar fi sfătuit să plece din România dacă vor fi condamnaţi.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul Clubului FC Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei „Becali sport” Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.

Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea sechestrului asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.