Maria Grapini: Dacă nu avem o creştere de 15% în turism în 2013, nu am făcut nimic

Numărul turiştilor care vizitează România ar putea creşte cu cel puţin 15% în 2013, a declarat miercuri,ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, la Târgul Internaţional de Turism Berlin 2013.

‘Un an turistic se pregăteşte cu un an înainte. Sper ca numărul de turişti să crească în 2013. Trebuie să vedem cum terminăm primul trimestrul al acestui an. Dacă nu avem o creştere de 15% în 2013 nu am făcut nimic. Aceasta ar trebui să fie de două cifre, oricum’, a afirmat Maria Grapini, care a vizitat miercuri standul României.

România participă la Târgul Internaţional de Turism Berlin 2013, cel mai mare eveniment dedicat promovării destinaţiilor turistice din întreaga lume. Târgul se desfăşoară în perioada 6 – 10 martie 2013.

‘Primele impresii sunt bune, pe mine mă interesează rezultatele. Dacă vom constata că acest târg ne aduce mai mulţi turişti decât cel de anul trecut, înseamnă că rezultatele sunt bune. Aici sunt expozanţi pe două paliere. Primul este cel guvernamental, care trebuie să promoveze România pe toate căile, pe cale diplomatică, prin acţiuni, prin ambasade, prin partea sa de consilieri, prin reprezentanţe. Al doilea palier este modul în care se promovează fiecare firmă şi depinde cât de profesionist se promovează’, a adăugat Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.