Percheziţii la administratori de firme suspectaţi de evaziune cu prejudiciu estimat la 500.000 euro

Poliţiştii efectuează miercuri cinci percheziţii domiciliare şi controale la mai multe adrese şi societăţi comerciale din Bucureşti şi Buzău ale căror administratori sunt suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu adus bugetului statului estimat la circa 500.000 de euro şi de spălare de bani, infracţiune despre care există indicii că ar fi vizat aproximativ 100 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de poliţiştii bucureşteni cu privire la faptul că mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, ar fi prejudiciat statul român prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor cheltuieli fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale, persoanele suspectate ar fi realizat importuri de produse IT (componente PC, camere video, laptopuri), pe care nu le-ar fi evidenţiat ulterior în evidenţele contabile ale agenţilor economici.

Mai mult, poliţiştii verifică în timpul acestei acţiuni şi posibilitatea ca reprezentanţii societăţilor comerciale vizate să fi comis şi infracţiuni de spălare de bani, activitate infracţională despre care există date şi indicii că ar fi vizat suma de aproximativ 100 de milioane de euro.

Vor fi puse în executare şi trei mandate de aducere faţă de cei implicaţi în infracţiuni.

Prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului prin activitatea evazionistă este de aproximativ 500.000 de euro, cercetările fiind continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Percheziţiile şi controalele sunt realizate de poliţişti bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, cu sprijinul luptătorilor din cadrul structurii de acţiuni speciale a Poliţiei Capitalei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.