Vîntu către judecători: Respingeţi cererea de eliberare, altfel vă vor lua procurorii la întrebări

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a cerut miercuri, ironic, unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 să nu-l pună în libertate, în caz contrar acesta urmând să fie „luat la întrebări” de procurori.

Judecătoria Sectorului 1 a dezbătut miercuri o cerere din partea Penitenciarului Jilava privind eliberarea condiţionată din închisoare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Procurorul de şedinţă s-a opus eliberării lui Vîntu, susţinând că acesta nu a participat la activităţile educative din penitenciar şi nu a dat dovadă de suficiente dovezi de îndreptare.

În replică, Vîntu i-a spus ironic judecătorului, cu referire la opinia Parchetului: „Respingeţi eliberarea condiţionată, altfel vă iau procurorii la întrebări”.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 urmează să decidă dacă îl eliberează pe Vîntu din închisoare.

Vîntu are de executat un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, fost manager al postului Realitatea TV, instanţa stabilind pentru 6 martie termenul de judecare a solicitării.

Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava a dat aviz favorabil pe 7 februarie în privinţa eliberării lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Este pentru a doua oară când Sorin Ovidiu Vîntu încearcă să iasă condiţionat din închisoare, prima cerere fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti în data de 25 ianuarie.

Vîntu a executat peste opt luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vîntu şi omul său de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit Parchetului, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghiţă spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.