EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Băsescu: Mi-am menţinut mandatul prin aplicarea Constituţiei, altfel nu mai eram preşedinte; majoritatea nu e deasupra legii

0

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că şi-a menţinut mandatul numai prin aplicarea Constituţiei, adăugând faptul că nicio majoritate politică nu este deasupra legii.

„Cred că orice modificare de Constituţie s-ar face, orice obiective şi-ar propune, un lucru trebuie înţeles şi în România – vă rog să mă credeţi că nu o spun deloc polemic -, şi anume, acela că nicio majoritate nu este deasupra legii şi deasupra Constituţiei. Poţi să ai şi o majoritate de 90%, ea trebuie să rămână în interiorul legii, a Constituţiei. Orice altă abordare este nedemocratică şi pune sub semnul întrebării existenţa statului de drept. Avem această experienţă. Majoritatea nu este deasupra legii”, a declarat preşedintele la dezbaterea cu tema ”Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile”, desfăşurată la Academia Română.

El a salutat iniţiativa Academiei Române de a organiza o dezbatere pe tema revizuirii Legii fundamentale, punctând faptul că Preşedinţia este dispusă să pună la dispoziţie elemente din experienţa sa.

„Cu multă bucurie instituţia prezidenţială ar putea pune la dispoziţie elemente din experienţa de zi cu zi. Vreau să ştiţi că am fost un preşedinte care şi-a menţinut mandatul numai prin aplicarea Constituţiei, altfel, demult nu aş mai fi fost preşedintele României”, a completat Traian Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.