EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Bucureştenii pot plăti taxele locale reduse cu 10%, până la 31 martie

Direcţiile de Impozite şi Taxe Locale din Bucureşti încasează până pe 31 martie 2013 inclusiv, taxele şi impozitele locale cu o reducere de 10%, informează autorităţile locale.

În acest an, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat majorarea unor impozite şi taxe încasate de primăriile de sector cu 16%, reprezentând rata inflaţiei pe ultimii trei ani.

Bonificaţia de 10% pentru plata cu anticipaţie pentru întreg anul până la data de 31 martie este valabilă şi pentru persoanele care achită diferenţele rezultate din majorare până la 30 septembrie.

La nivelul anului 2012 au rămas taxele locale stabilite prin hotărâri ale CGMB care nu intră sub incidenţa Ordonanţei 1/2013. Din această categorie fac parte taxele pentru utilizarea locurilor publice pentru activităţi cu caracter sezonier, comercializarea diverselor produse, pentru terasele de vară, pentru parcările de reşedinţă, pentru evenimente şi filmări, pentru vizitarea muzeelor, pentru accesul vehiculelor grele în Capitală sau pentru concesionarea locurilor de veci.

Plata taxelor şi impozitelor locale se face în Bucureşti prin modalităţi variate, cum sunt: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

În sectorul 1, contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar pot face plata la sediile din Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Griviţei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de către orice bancă.

Se pot plăti taxele şi impozitele locale în Sectorul 2, prin sistemele moderne implementate – online la adresa www.impozitelocale2.ro, prin www.ghiseul.ro, cu card-ul pentru cei care au user şi parolă obţinute pe bază de cerere de la Direcţia Venituri Buget Local sector 2, prin internet banking. De asemenea plăţile se pot face prin oricare din cele 67 de oficii poştale din Capitală, prin  POS-urile deschise la toate sediile DVBL sector 2, la Primăria Sectorului 2, prin mandate poştale.

Primarul Neculai Onţanu şi Visa Europe au creat un parteneriat care prevede amplasarea a două puncte de plată a taxelor şi impozitelor locale în două dintre cele mai aglomerate centre comerciale din sectorul 2 pentru a veni în sprijinul bucureştenilor. Programul de funcţionare al celor două POS-uri este cuprins în intervalul orar 16:00 – 20:00, de luni până duminică până la data de 31 martie a.c., urmând ca în cazul în care se înregistrează un succes să se permanentizeze funcţionarea celor două POS-uri.

Administraţia locală acordă şi un premiu în valoare de 50.000 de lei şi premii zilnice de 500 de lei, prin tragere la sorţi, pentru locuitorii sectorului 2 care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu card-uri Visa până la 31 martie a.c. la cele două POS-uri montate, în această lună, în complexele comerciale Cora Pantelimon şi Carrefour Colentina.

Cetăţenii din Sectorul 3 pot face plata la sediile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale sau la agenţiile CEC arondate DITL Sector 3: Piaţa Alba Iulia, str. Baba Novac nr. 81-88, bl. B13P nr. 13, bl. 10, bd. Theodor Pallady nr. 67-69, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 15 bl. MC 18, str. Sf. Vineri nr. 23-25, bl. 105C şi bd. Camil Ressu nr. 2, bl. R1, oficiile poştale din Bucureşti. Sediile DITL sunt în str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5,  str. Câmpia Libertăţii nr. 36 şi str. Sf. Vineri nr. 32.

Pentru achitarea taxelor şi impozitelor, locuitorii Sectorului 4 beneficiază de mai multe modalităţi de plată: casierie, POS, trezorerie (ordine de plată), dar şi prin sistemele de plată on-line, www.ghiseul.ro, având totodată la dispoziţie oficiile poştale din toată ţara. Locuitorii sectorului au la dispoziţie toate cele trei centre ale Direcţiei: str. Niţu Vasile nr. 50 -54, cu program de lucru în zilele de luni, între orele 8,30 – 18,30 şi marţi, joi şi vineri între orele 8,30 – 16,30, şos. Olteniţei nr. 37 – 39, programul de lucru cu publicul fiind în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 8,30 – 16,30, iar joi în intervalul 8,30 – 18,30, Calea Şerban Vodă, program de lucru: luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8,30 – 16,30.

În sectorul 5, taxele şi impozitele locale se plătesc cu cardul bancar la sediile DITL din bd. Mihail Kogălniceanu şi Mihail Sebastian şi la două oficii CEC din sectorul 5 – din str. Iatropol şi Calea Victoriei.

Contribuabilii din Sectorul 6 se pot prezenta la ghişeele centrelor de încasare impozite şi taxe din raza de domiciliu respectiv la Centrul 1 – sediul central –  destinat persoanelor fizice (parter) şi persoanelor juridice (etaj) – (Orizont – Dr.Taberei nr. 18), Centrul 2 (Virtuţii nr. 1-3); Centrul 3 (Calea Giuleşti nr. 125), Centrul 5 – Centrul de Informare Cetăţenească şi Încasare Amenzi de Circulaţie (Drumul Taberei nr. 40), pentru achitarea amenzilor rutiere, a impozitelor şi taxelor locale. Plata se poate face prin utilizarea cardurilor (prin POS), prin cele 12 infochioşcuri (tot pe baza cardurilor) amplasate în marile centre comerciale din sector: Plaza Romania, Cotroceni Park, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro, Auchan şi AFI Palace, prin Ghiseul.ro. Plata taxelor şi impozitele locale se poate face şi folosind numai cartea de identitate, la infochioşcul amplasat în Drumul Taberei nr.18.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata