Cazinoul din Constanţa va fi reabilitat cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat solicitarea autorităţilor locale de a include Proiectul de Reabilitare a Cazinoului în Proiectul integrat de dezvoltare a Zonei Metropolitane Constanţa.

‘Am reuşit să obţinem includerea proiectului de reabilitare cu fondurile structurale aferente Programului de coeziune 2007-2013, prevăzute pentru Zona Metropolitană Constanţa, finanţat cu 100 de milioane de euro. Acum urmează procedurile specifice de derulare a evaluării, proiectare, licitaţii, dar cert este că suntem în linie dreaptă pentru salvarea acestui monument arhitectonic şi istoric, evaluarea iniţială pentru finanţarea proiectului fiind de aproape 10 milioane de euro’, a precizat Constantinescu.

Cazinoul din Constanţa a fost construit în perioada 1908 – 1910, în stil eclectic Art Nouveau, proiectat sub influenţa cosmopolitană a cazinourilor epocii de arhitectul de origine franceză Daniel Renard.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata