EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Crin Antonescu: Până în 2016 nu se pune problema unei alte alianţe pe care PNL să o încheie

0

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a reiterat miercuri că până în 2016 nu se pune problema unei alte alianţe pe care liberalii să o încheie, susţinând că PNL este angajat în USL.

Antonescu a fost întrebat referitor la afirmaţia preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care a spus că o alianţă de guvernare PNL-PDL ar fi normală.

„PNL este angajat într-o alianţă pe care o respectă nu doar din respect pentru parteneri, respectiv USL, PC, UNPR, ci în egală măsură din respect pentru alegători. Noi am primit în această formulă, în această alianţă şi nu în alta votul alegătorilor. Din acest punct de vedere nu se poate pune şi nu se va putea pune sub nicio formă cel puţin până în 2016, până la scadenţa acestui contract între noi şi alegători, problema vreunei alte alianţe pe care PNL să o încheie. Împărtăşesc pe jumătate aprecierea dlui Vasile Blaga. Dacă este vorba de nişte programe ideologice, de dreapta, sigur că există o compatibilitate, există încă multe alte lucruri foarte serioase, importante şi de netrecut care ne despart de PDL aşa cum este el în acest moment”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi, la Slatina, că vede normală o alianţă de guvernare PDL-PNL, dar nu şi una cu PP-DD, chiar dacă punctual, în Parlament, PDL a colaborat şi poate colabora în continuare cu acest partid.

Vasile Blaga a afirmat că nu îşi doreşte „spargerea USL”, pentru că PDL este acum în opoziţie şi trebuie să fructifice perioada de opoziţie pentru a se reconstrui, dar că, în situaţia destrămării USL, ar fi normală o guvernare a PDL cu PNL, mai ales că cele două formaţiuni au mai fost împreună la guvernare şi au avut o bună colaborare.

„O guvernare normală ar fi cea cu PNL, pentru că noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodată, în a pune la punct un program de guvernare alături de ei, în a stabili ţinte de TVA, ţinte de cotă unică cu PNL, n-am avut niciodată problemele astea. (…) Ar fi naturală o alianţă cu PNL, dar este mult până atunci. Eu le doresc să rămână împreună şi să plătească împreună”, a spus preşedintele PDL.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.