DNA: Preşedintele Asociaţiei „Parudimos” Timişoara, trimis în judecată pentru fraudare de fonduri europene

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi l-au trimis în judecată pe Leonard Valentin Bebi, preşedinte al Asociaţiei ”Parudimos” Timişoara, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 27 iulie 2010, Consiliul Local al comunei Dumeşti, judeţul Iaşi, a devenit beneficiarul unui contract de finanţare pentru punerea în practică a proiectului ”Măsuri active pentru prevenirea abandonului şcolar”, finanţat din Fondul Social European – POSDRU.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit ”prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin promovarea parteneriatului şcoală-comunitate-părinţi, prin creşterea atractivităţii educaţiei şi prin sprijinirea elevilor din categoriile vulnerabile, într-un mediu educaţional deschis şi inclusiv”.

În vederea derulării proiectului, la data de 19 septembrie 2010, Consiliul Local Dumeşti a încheiat un acord de parteneriat cu Asociaţia ”Parudimos” Timişoara, reprezentată de Leonard Valentin Bebi, în calitate de preşedinte.

În acest context, în perioada decembrie 2010 – august 2011, Leonard Valentin Bebi şi-a însuşit din contul asociaţiei şi a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210.104 euro), primită cu titlu de prefinanţare în cadrul proiectului.

De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra că nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocaţi, Leonard Valentin Bebi a falsificat şi a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociaţiei.

Consiliul Local Dumeşti s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 901.874,25 lei.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Iaşi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.