Reţete de sărmăluţe

1

Sărmăluţe cu nuci

Ingrediente:

  • 20 frunze de varza murata
  • 15-20 nuci
  • 1 ceapa mare de apa
  • 4 legaturi verdeturi
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare
  • 1/2 lingurita pulbere de alge
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri tarata

Miezul de nuca se taie felioare, se amesteca cu ceapa si 1 legatura de verdeturi taiate marunt, cu pulberile si tarata, apoi se încorporeaza cu untul care a fost frecat spuma.

Frunzele de varza se scurg bine în maini (nici într-un caz nu se spala si nici nu se tin în apa), li se scoate nervura principala, se taie în bucati potrivite si se învelesc sarmalutele care se aseaza pe un postament de varza murata taiata fideluta amestecata cu 1 ceapa taiata marunt împreuna cu doua legaturi de verdeturi si un morcov ras. Peste sarmale se presara 1 legatura de verdeturi si se stropesc cu ulei care le da un aspect atragator.

 

Sărmăluţe cu brânză de vaci

Ingrediente:

  • 20-25 frunze de salata verde
  • 350-400 g branza de vaci proaspata
  • 1 ceapa mare de apa
  • 75 g unt
  • 2 linguri de tarata
  • 2 legaturi de verdeturi
  • 2 linguri de ulei
  • cateva petale de nalba rosie de gradina
  • 1/2 lingurita  pulbere de alge
  • 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare

Branza bine maruntita se amesteca cu ceapa si cu o legatura de verdeturi taiate marunt, pulberile, tarata si untul frecat.

Se învelesc sarmalutele în foi de salata, se aseaza pe platou, iar deasupra se presara o legatura de marar tocat, se stropesc cu ulei, apoi se presara petale de nalba taiate fideluta.

 

Sărmăluţe cu ciuperci

Se prepara întocmai ca la reteta precedenta numai ca nucile se înlocuiesc cu ciuperci de cultura (250 g) alese numai mici si mijiocii, bine spalate, tocate marunt, stropite cu putin suc de catina sau de lamaie, lasate 2 ore în repaus si apoi învelite în frunze foarte fragede de tataneasa sau spanac.

 

Reţete culese de Monica Nica

din cartea “Bucataria fara foc – Hrana vie in 238 de retete”, Elena Nita Ibrian

Aceasta carte se adreseaza celor care vor sa traiasca fara boli, medicamente si fara grele zile de spitalizare. Autoarea este o cunoscuta „naturista” din Piatra Neamt – Elena Nita Ibrian -, care acum, cateva decenii s-a salvat, de un cancer care o adusese în pragul fazei ultime. Medicamentul salvator a fost hrana vie constituita din sucuri de legume si fructe aflate la indemana oricui.

 

 

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Kinga spune

    Cartea, unde poate fi achizitionata?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.